Apă și băuturi răcoritoare ținute în soare. Amenzi de peste 770.000 de lei date de ANPC

de | 21.06.2024 18:20 | Economic, Național

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au desfășurat o serie de controale la operatorii economici care comercializează apă naturală și băuturi răcoritoare.

Acestea au avut loc la nivel național, în perioada 19-20 iunie 2024, iar scopul lor a fost verificarea  modului de comercializare și etichetare a apelor naturale și a băuturilor răcoritoare, inclusiv respectarea temperaturii de depozitare a acestora.

Astfel, în doar două zile, au fost efectuate 180 de controale.

În cadrul acțiunilor au fost găsite mai multe nereguli, iar comisarii ANPC au dat amenzi în valoare totală de peste 770.000 lei și au oprit definitiv de la comercializare circa 165.000 litri de apă naturală și băuturi răcoritoare neconforme.

De asemenea, au fost date și 11 avertismente.

 Operatorii economici trebuie să înțeleagă importanța depozitării în condiții optime a apei și băuturilor răcoritoare și respectarea indicațiilor date de producător în acest sens, pentru a nu pune în pericol sănătatea sau viața consumatorilor”, avertizează Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Neregulile găsite

Printre neregulile găsite se numără depozitarea produselor direct pe paviment, produse depozitate sub acțiunea directă a razelor de soare, neconcordanțe între prețul produselor afișat la raft și cel perceput la casa de marcat, comercializarea unor produse fără traducere în limba română, lipsa afișării prețului de comercializare sau afișarea în mod ilizibil, modul de comercializare și etichetare al produselor, comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită, comercializarea unor produse cu modificări organoleptice.

De asemenea, au fost descoperite şi nereguli privind condiţii necorespunzătoare de depozitare: rafturi neigienizate, produse acoperite de un strat de praf, pânze de păianjen, ambalaje nedebarasatepaleți cu vopsea scorojită.

Foto zi-de-zi.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Scandal în Ștefănești! Bărbat lovit cu o scândură din lemn

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: