Bombă! Argeșul a „scăpat” subiectele la Geografie! Va fi anchetă!

de | 04.07.2024 14:11 | Județean, Eveniment, Importante, Lifestyle

Un articol din presa națională a pus pe jar conducerea IȘJ Argeș după ce pe internet au apărut, la scurt timp după începerea examenului, subiectele de la o probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de vară. A fost vorba despre subiectele la Geografie.

Potrivit surselor Edupedu.ro, ar fi fost vorba despre un centru de examen din Argeș.

Colaj Subiecte Bac 2024 Geogra Stirileprotv 1024x768 1 - Bombă! Argeșul a "scăpat" subiectele la Geografie! Va fi anchetă!

Inițial se credea că frauda ar fi fost din județul Arad insă în urma verificărilor Marius Gondor, inspectorul școlar general a precizat că frauda nu este din județul Arad. Ulterior, a apărut informaţia că subiectele ar fi răsuflat de la un centru de bacalaureat din Arges.

În mediul online apăruse informația că din centrul de la Scoala Matei Basarab s-ar fi scurs subiectele la geografie iar reprezentanții IȘJ si reprezentantii ministerului au declanșat în regim de urgenţă o anchetă.

Potrivit informaţiilor noastre, se pare că nu la centrul din Şcoala Matei Basarab ar fi fost filmate subiectele, acestea fiind primele concluzii după ce au fost vizionate înregistrările din sălile unde s-a susţinut proba de geografie.

Candidații care au ales proba la Geografie au primit varianta cu numărul 3 în care li se cerea ca să prezinte, la punctul E, subpunctul 1, o cauză pentru care nu există viețuitoare în adâncimea Mării Negre.

BAC Geografie

De precizat că rezultatele inițiale la probele scrise BAC 2024 vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12:00.

Depunerea contestațiilor este în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Conform calendarului de BAC 2024 în intervalul 9-11 iulie vor avea loc rezolvarea contestațiilor, iar pe 12 iulie se vor afișa rezultatele finale,

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bacalaureat 2024 – Elev din Argeș eliminat la ultima probă scrisă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arad | Argeș