Bradu. De la 1 noiembrie, se depun cereri pentru ajutorul de încălzire

de | 18.10.2024 16:30 | Județean, Administrație, Din ediția tipărită

Familiile sau persoanele singure care obțin un venit net lunar de până la 1.386 lei/persoană în cazul familiei și până la 2.053 lei în cazul persoanei singure și care nu dețin bunuri din categoria celor care duc la excluderea de la obținerea ajutorului minim de incluziune pot depune la compartimentul de asistență socială din cadrul Primăriei Bradu cererea și documentele necesare pentru obținerea ajutorului pentru încălzirea locuinței conform legii 226/2021 și a suplimentului pentru energie, conform O.U.G. 118/2021.

Aceștia sunt așteptați începând cu 1 noiembrie, pentru a beneficia de sprijin financiar în vederea încălzirii locuinței în perioada noiembrie 2024 – martie 2025.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă consumatorilor vulnerabili de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale, combustibili solizi și/sau petrolieri pentru sezonul rece. Acesta se acordă numai pentru un singur sistem de încălzire, cel principal utilizat. Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe tot parcursul anului, inclusiv în perioada sezonului rece, în sumă fixă, în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.

În situația în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Protejați-vă locuința: Cum să evitați incendiile cauzate de instalațiile electrice

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu

Ultimele articole