Bucureștean prins conducând cu viteză excesivă pe un drum din Argeș

de | 29.08.2024 14:00 | Câmpulung Muscel, Eveniment

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Oamenii legii au acționat în 63 de filtre rutiere în ultimele 24 de ore, fiind efectuate 304 testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, în total  246 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 37.000 de lei. Totodată au fost reținute 16 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

Un număr de 81 de abateri au fost depășiri ale regimului legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute ca urmare a săvârșirii unor contravenții, 3 au fost ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 de km/h față de limita legală și alte 2 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică răspundere de natură contravențională, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Printre șoferii depistați de oamenii legii conducând cu viteză excesivă s-a numărat și un bărbat, de 38 ani, din București.

Acesta a fost depistat în ziua de 28 august de către polițiștii Biroului Rutier Câmpulung în timp ce conducea pe DN 73 – Schitu Golești, pe un sector de drum cu limita legală de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 111 de km/h, cu 61 peste limita legală.

În urma abaterii constatate bărbatul a fost amendat și lăsat pieton.

Bucureșteanul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere i-a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

 

Foto: IPJ Argeș

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Bărbatul de 56 de ani din Câmpulung reținut pentru profanare de morminte a fost încarcerat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | București | DN 73