Bunuri cumpărate din bani publici! O primărie din Argeș este cercetată

de | 20.01.2023 15:49 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural

Bunuri cumpărate din bani publici! O primărie din Argeș este cercetată

O primărie din Argeș este cercetată după ce a cumpărat, cu bani publici, o vilă, un restaurant și un bar.

Două procese sunt deschise de Prefectura Argeș împotriva Consiliului Local Călinești.

Potrivit Adevărul.ro, în luna martie 2022, Consiliul Local ar fi aprobat cumpărarea unor imobile deținute de firma Retana&Gomez, condusă de un spaniol care are la bugetul local datorii de peste 450.000 de lei. Astfel, au fost făcute proceduri pentru executare silită.

Însă, Consiliul Local Călinești a aprobat cumpărarea unei vile, a unui restaurant și a unui bar de la cel în cauză, dar și terenuri de peste 8.000 de metri pătrați. În cele din urmă, bunurile respective au fost cumpărate pentru 1,094 milioane lei, iar din această sumă ar fi trebuit să se scadă datoriile spanionului.

Însă, Primăria nu a aplicat Legea 98/2016 privind achizițiile publice, care prevede ca achizțiile publlice mai mari de 9.000 de lei să fie făcute prin SEAP, prin licitație.

La finalul anului trecut, Prefectura Argeș a câștigat procesul, după ce a atacat în instanță hotărârea de Consiliului Local Călinești. Acum, procesul a ajuns la apel.

Amintim că în luna iunie 2023, primarul comunei Călinești, Mihai Georgescu, a fost implicat într-un scandal în care era acuzat că ar fi cerut favoruri sexuale unei tinere, de 21 de ani, care îi este și nepoată.

Primarul i-a promis acesteia că o va angaja în cabinetul lui, dacă va fi la „dispoziția” lui o oră, două, când îi va solicita.

Foto descriptiv Impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prima reacție a primarului de la Călinești: Nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | Mihai Georgescu