Exponent al tinerei generații de manageri, Călin Badea se bazează pe pregătire, disponibilitate și anduranță în demersul său de a reuși în tot ceea ce și-a propus. Ghidat de o gândire pozitivă și pregătit să se adapteze rapid la situațiile date, acesta s-a alăturat unei afaceri de familie care reprezintă un brand recunoscut pe piața din Argeș, un brand cu tradiție și istorie: Lactate Brădet.
Este absolvent al Facultății de Computer Science și al programului de masterat în Project Management la University of Liverpool, iar în cadrul companiei și-a asumat rolul de manager ocupațional, fiind responsabil de gestionarea canalelor de distribuție, organizarea livrărilor, monitorizarea eficienței tuturor departamentelor, găsirea de soluții tehnice pentru mentenanța utilajelor, precum și de implementarea noilor automatizări și a robotizării în secțiile fabricii.
Adaptabilitatea, mentalitatea de creștere și inovația – atributele noii generații de profesioniști
Tânărul manager își descrie parcursul profesional ca fiind unul marcat de învățare continuă și integrare treptată în diverse procese de lucru, încă din adolescență având oportunitatea de a se implica în toate etapele activității unei fabrici, de la producție până la gestionarea comenzilor clienților.
Această experiență mi-a oferit o perspectivă amplă asupra modului în care funcționează o afacere. Ulterior, procesul de integrare a continuat odată cu preluarea unor responsabilități de coordonare a anumitor activități din cadrul companiei”, mărturisește Călin Badea.
Reflectând asupra valorilor care ar trebui să definească noua generație de profesioniști, domnia sa punctează adaptabilitatea – capacitatea de a face față schimbărilor rapide și dorința de a învăța continuu, mentalitatea de creștere – acceptarea provocărilor și învățarea din eșecuri pentru a evolua constant, dar și inovația – curajul de a propune soluții noi și de a gândi diferit, pentru a aduce îmbunătățiri și eficiență.
Concurența este mai mare, dar și resursele pentru dezvoltare sunt mai diverse
Privind către planurile de viitor, Călin Badea își propune, la nivel profesional, finalizarea proiectelor începute în cadrul companiei și dezvoltarea celeilalte activități pe care o desfășoară, axată pe automatizări de procese și software la comandă pentru industrie. La nivel personal, acesta își dorește echilibru între viața profesională și cea personală, dezvoltare continuă și explorarea de noi oportunități de creștere.
Tehnologia și accesul la informație oferă mai multe oportunități ca niciodată pentru noile generații. Spre deosebire de generațiile anterioare, traseul profesional este mai puțin stabil, dar oferă mai multă libertate de alegere și diversitate în carieră. Acum concurența este mai mare, dar și resursele pentru dezvoltare sunt mai diverse. Reușita depinde însă mai mult de inițiativă, adaptabilitate și dorința de învățare decât de circumstanțe externe”, declară Călin Badea.
Succesul nu este garantat doar de diplome
În opinia tânărului manager, educația, adaptabilitatea și succesul sunt strâns conectate, oferind bazele reușitei.
Educația reprezintă fundația oricărei cariere, dar formarea continuă este cea care asigură progresul pe termen lung, iar adaptabilitatea este esențială într-o lume în continuă schimbare, cine nu se adaptează riscând să rămână în urmă. Succesul nu este însă garantat doar de diplome, ci de capacitatea de a învăța constant, de a aplica rapid cunoștințele și de a inova. La final, diferența între cei care rezistă și cei care prosperă este dată de abilitatea de a se reinventa în fața provocărilor”, crede tânărul manager.
***
Această prezentare este parte a proiectului Next Generation – un proiect editorial Ancheta dedicat prezentării personalităților care reflectă cel mai bine reușita noii generații de specialiști, antreprenori, oameni politici și manageri publici din județul Argeș.
Ne propunem, prin acest proiect, să promovăm exemple de bună practică, mesaje și analize ale celor care au reușit în domeniul lor, pentru a încuraja dezvoltarea de competențe, încrederea tinerilor într-un viitor bun în România și repere de succes pentru toate domeniile esențiale din viața societății argeșene.