Călin Georgescu NU a fost niciodată „director executiv” sau „consilier special” la ONU Geneva

de | 05.12.2024 20:00 | Politic, Național

Călin Georgescu nu a fost niciodată angajat la ONU Geneva. Acesta nu a avut nicio funcție oficială sau angajare ca și „Director executiv -Consilier Special” al Directorului General al ONUG în perioada 2015-2016.și nici nu a fost angajat al ONU între 2011-2013, așa cum apare în CV-ul său oficial, relatează jurnaliștii Antena3 CNN.

 

onu demonteaza minciuna lui calin georgescu nu a fost niciodata director executiv sau consilier special la onu geneva 939553 - Călin Georgescu NU a fost niciodată „director executiv” sau „consilier special” la ONU Geneva

Foto: Antena3 CNN

Reprezentanții ONU Geneva au transmis un răspuns oficial legat de acest aspect.

Aceștia demontează afirmațiile candidatului la preȘedenție printr-un mesaj pentru Antena 3 CNN:

Domnul Călin Georgescu nu a fost niciodată angajat la Oficiul Națiunilor Unite la Geneva (UNOG) și nu a avut nicio afiliere, funcție oficială sau angajare ca „Consilier Special” al Directorului General al ONUG în perioada 2015-2016”.

Călin Georgescu a fost timp de 2 ani Raportor Special cu privire la obligațiile privind drepturile omului legate de gestionarea ecologică și eliminarea substanțelor și deșeurilor periculoase.

În perioada 2010-2012, domnul Georgescu a fost Raportor Special cu privire la obligațiile privind drepturile omului legate de gestionarea ecologică și eliminarea substanțelor și deșeurilor periculoase. Dl. Georgescu și-a prezentat demisia în noiembrie 2012.

 

Vă rugăm să rețineți că raportorii speciali sunt experți independenți numiți de Consiliul pentru Drepturile Omului, care este un organism interguvernamental din cadrul sistemului Națiunilor Unite, format din 47 de membri selectați pentru un mandat de trei ani. Nu sunt membri ai personalului ONU și nu primesc remunerație financiară”, se arată în răspunsul oficial al ONU Geneva, prezentat de Antena3 CNN.

Cu ce se ocupă un raportor special

Persoana aleasă pe acest post trebuie să acționeze independent de guvernele țărilor lor și să ofere expertiză pe un domeniu foarte specific sau tematic, de cele mai multe ori din perspectiva experienței specifice a unei țări.

Iată ce includ elementele de mandat ale raportorului special:

a) examinarea efectelor transportului ilicit de deşeuri toxice şi periculoase asupra exercitării drepturilor omului, în special dreptul la viaţă şi dreptul la sănătate;

b) cercetarea, monitorizarea, examinarea şi primirea de comunicări şi informaţii cu privire la traficul ilegal de deşeuri toxice şi periculoase;

c) elaborarea de recomandări şi propuneri privind măsurile adecvate pentru a controla, reduce şi eradica traficul ilicit, transportul de produse şi deşeuri toxice şi periculoase;

d) întocmirea, anuală, a listei ţărilor şi corporaţiilor transnaţionale angajate în transportul ilicit de deşeuri toxice şi periculoase, precum şi ţinerea evidenţei persoanelor decedate sau afectate de deşeuri”.

Foto: ziaruldeiasi.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Anchetă deschisă în legătură cu campania lui Călin Georgescu

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călin Georgescu | DIICOT | ONU