Calitatea apei potabile. Rezultatele analizelor efectuate de S.C. EDILUL CGA S.A

de | 31.03.2025 09:44 | Câmpulung Muscel, Administrație

Analizele recente efectuate de S.C. EDILUL CGA S.A la Stația de Tratare Calea Pietroasă și în două puncte ale rețelei de distribuție din Câmpulung arată că apa potabilă respectă parametrii impuși de legislația în vigoare.

Potrivit unui comunicat transmis de S.C. EDILUL CGA S.A., probele de apă prelevate din Stația de Tratare Calea Pietroasă, Școala Gimnazială „Theodor Aman” și din Cartierul Mărcuș sunt conforme atât din punct de vedere chimic, cât și microbiologic.

Analizele indică faptul că nivelurile de pH, turbiditate, amoniu, azotați, azotiți, clor rezidual și duritate totală se încadrează în limitele admise de Ordonanța nr. 7/18.01.2023 privind calitatea apei destinate consumului uman, aprobată prin Legea nr. 96/2024.

Vă transmitem mai jos rezultatele analizelor la plecarea din Staţia de Tratare Calea Pietroasă şi din cele două puncte ale reţelei de distribuţie de unde au fost prelevate probe:

1.Tip probă: apă potabilă

Client: S.C. EDILUL CGA S.A.

Loc de prelevare: Plecare Staţia de Tratare Calea Pietroasă

Data executării: 25.03.2025

Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/2017 şi ISO 19458/2007 (E)

Observaţii:

  • apa se încadrează în valorile admise, conform Ordonanței nr.7/18.01.2023 privind calitatea apei destinate consumului uman, aprobată prin Legea nr. 96/2024
  • pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,7
  • Turbiditate: (valoare admisă: acceptabilă), valoare obţinută: 0,76 FNU
  • Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,03 mg/l
  • Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,26 mg/l
  • Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,01mg/l
  • Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,50 mg/l
  • Duritate totală (valoare admisă: >5 grade germane), valoare obţinută: 2,34
  • Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.

2.Tip probă: apă potabilă

Client: S.C. EDILUL CGA S.A.

Loc de prelevare: Școala Gimnazială „Theodor Aman”

Data executării: 25.03.2025

Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/2017 şi ISO 19458/2007 (E)

Observaţii:

  • apa se încadrează în valorile admise, conform Ordonanței nr.7/18.01.2023aprobată prin Legea nr. 96/2024
  • pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,6
  • Turbiditate: (valoare admisă: acceptabilă), valoare obţinută: 1,40 FNU
  • Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,03 mg/l
  • Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,26 mg/l
  • Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,01 mg/l
  • Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,39mg/l
  • Duritate totală (valoare admisă: >5 grade germane), valoare obţinută: 2,32
  • Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.

 3.Tip probă: apă potabilă

Client: S.C. EDILUL CGA S.A.

Loc de prelevare: Cartier Mărcuș

Data executării: 25.03.2025

Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/2017 şi ISO 19458/2007 (E)

Observaţii:

  • apa se încadrează în valorile admise, conform Ordonanței nr.7/18.01.2023aprobată prin Legea nr. 96/2024
  • pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,5
  • Turbiditate: (valoare admisă: acceptabilă), valoare obţinută: 0,88 FNU
  • Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,03 mg/l
  • Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,31 mg/l
  • Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: ˂0,01 mg/l
  • Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,11 mg/l
  • Duritate totală (valoare admisă: >5 grade germane), valoare obţinută: 2,28
  • Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ 2025

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: