Încă o campanie reușită la Mioveni. Zeci de animale au fost sterilizare gratuită

de | 15.05.2024 09:28 | Administrație, Mioveni

Încă o campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună a avut loc în zona de picnic Făget. În total 25 de animale au beneficiat gratuit, miercuri, 14 mai, de această intervenție și peste 130 în total în cadrul celor trei campanii organizate anul acesta de Primăria Orașului Mioveni şi Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, cu sprijinul Asociației Tierhlife Hoffnung – Adăpostul de Câini Smeura.

Campania s-a adresat exclusiv proprietarilor de câini și pisici din oraș și a vizat reducerea numărului de animale fără stăpân. ”Eliminarea posibilităţii înmulţirii haotice este singura metodă prin care se poate ţine sub control populaţia canină, iar numărul animalelor fără stăpân poate fi redus în timp.

Sursă foto: Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni.

Sterilizarea aduce și alte beneficii în ceea ce privește starea de sănătate a animalului: reducerea agresivității la masculi, reducerea apariției tumorilor mamare și a infecțiilor uterine la femele, precum și a cancerului de prostată la masculi și elimină disconfortul creat de perioadele de călduri.

Reamintim proprietarilor de câini că potrivit Legii 258/2013 privind modificarea și completarea OUG 155/2001, este OBLIGATORIE sterilizarea câinilor cu și fără stăpân (art. 13.2) aparținând rasei comune și metișii acestora, iar nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă între 5.000 și 10.000 lei!”, informează cei de la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni.

Sursă foto: Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Toți copiii din oraș sunt invitați la teatru. Magicianul din Abracadaba vine sâmbătă la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole