După ce Parlamentul a adoptat, joi, un proiect de lege privind știrile online, Meta a declarat că va începe restricționarea accesului canadienilor la știrile de pe platformele sale, relatează BBC.
Actul normativ prevede ca marile platforme să compenseze editorii de știri pentru conținutul postat pe site-urile lor.
În acest context, reprezentanții companiei au anunțat că Facebook nu va mai difuza conținut de știri în Canada, dacă va fi adoptată Legea Știrilor Online în această țară, prin care Meta ar putea fi forțată să plătească editorii.
Astăzi, confirmăm că disponibilitatea știrilor va fi încheiată pe Facebook și Instagram pentru toți utilizatorii din Canada înainte ca Legea Știrilor Online să intre în vigoare”, a transmis compania într-un comunicat.
Anunţul vine după ce Google a început luna trecută să testeze cenzurarea limitată a ştirilor, ca un potenţial răspuns la proiectul de lege.
Un cadru legislativ care ne obligă să plătim pentru link-uri sau conţinut pe care nu le postăm şi care nu reprezintă motivul pentru care marea majoritate a oamenilor folosesc platformele noastre, nu este nici durabil, nici viabil”, a mai transmis Meta
Compania a precizat că modificările aduse știrilor nu vor avea un impact asupra altor servicii pentru utilizatorii canadieni.
În acest sens și Google a luat primele măsuri, care a declarat că încearcă să colaboreze cu guvernul pentru a găsi o soluție, după ce a calificat proiectul de lege drept „inaplicabil” în forma sa actuală.
sursă foto bbc.com
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro