De când se aplică măsura? Alina Gorghiu: Onorariile avocaților din oficiu vor fi indexate, anual, cu rata inflației

de | 31.05.2024 15:02 | Național, Administrație

Astăzi, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, alături de președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, Traian Briciu și procurorul general, Alex Florența, au semnat actul adițional privind indexarea cu rata inflației a onorariilor pentru asistența judiciară, potriivit informăîrii publicate de MInisterul Justiției pe pagina de Facebook.

Astfel, potrivit sursei citate, de la 1 iunie 2024, onorariile prevăzute în Protocol se actualizează ca urmare a indexării cu indicele preţurilor de consum total (IPC) comunicat de Institutul Naţional de Statistică pentru perioada aprilie 2023 – aprilie 2024.

”Suntem permanent preocupați de actul de justiție, de accesul liber pentru justițiabili. Iar munca avocaţilor care asigură asistenţă judiciară din oficiu este esențială pentru o justiție eficientă.

Astăzi, alături de președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, Traian Briciu și procurorul general, Alex Florența, am semnat actul adițional la Protocolul privind onorariile avocaților din oficiu. Onorariile avocaților vor fi indexate, anual, cu rata inflației comunicată de Institutul Național de Statistică.

Asigurarea unui nivel corespunzător al onorariilor avocaților din oficiu era mai mult decât necesară! Este, totodată, și o formă de respect pentru această categorie profesională, din care fac parte și eu de ceva vreme”, a transmis pe pagina de Facebook ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Justiției.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Marți și miercuri DJ 703K va fi închis circulației 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției

Ultimele articole