Candidatul independent Mircea Geoană și-a lansat ”Angajamentul pentru România”

de | 06.10.2024 17:52 | Național, Politic

Candidatul independent Mircea Geoană a lansat astăzi oferta politică intitulată ”Angajamentul pentru România: schimbarea adevărată pentru un deceniu al renașterii naționale”. În cadrul evenimentului, Geoană a discutat despre motivele revenirii sale în politică. De asemenea, Mircea Geoană a promis un nou model politic.

”Nu am crezut nici măcar eu, un om care a trecut prin viaţă şi am înfruntat duşmani politici, adversari politici şi am cunoscut şi victorie, şi eşec, nu am crezut că voi vedea vreodată o dezlănţuire de dezinformare, de compromitere, (…) de încercare de linşaj public de afară de la ruşi, de la oligarhi şi, da, pe picior de egalitate de la partidele actuale. Şi până la urmă, dacă ei spun că nu am nicio şansă, spuneau că nu strângem semnături, vin cu sondaje măsluite, de ce atâta învolburare împotriva candidaturii mele şi candidaturii noastre? Păi, nu reprezentăm niciun pericol pentru dânşii, nu? Ne văd şi de afară şi de acasă ca un pericol la adresa intereselor lor, a modului în care fac politică şi misiunea noastră, câştigând alegerile prezidenţiale este să schimbăm România şi să o ducem pe un drum al prosperităţii, al respectului şi al influenţei”, a punctat Mircea Geoană, la lansarea ofertei sale politice.

Totodată, acesta a mai susţinut că politica din România este depăşită şi că va propune un alt model. Mircea Geoană a mai spus că va cere printr-un contract politic, înainte de instalarea oricărui guvern, câteva angajamente comune, precum digitalizarea serviciilor publice, cadastrarea ţării, decodificarea legislaţiei.

”Ceea ce reprezintă esenţa angajamentului meu şi a angajamentului nostru – Mişcării România Renaşte – şi a celor care vor veni alături de noi este să încercăm cu tot ce avem ca energie, ca pricepere, ca experienţă, ca şi contacte să facem şi să punem în sfârşit ţara înaintea partidelor şi oamenii înaintea politicului. Acesta este angajamentul meu faţă de naţiunea română”, a completat Mircea Geoană.

Fostul secretar adjunct al NATO a arătat în discursul său că susţine meritocraţia, depolitizarea şi promovarea performanţei în sectorul public. Totodată, acesta s-a arătat îngrijorat de situaţia economică, și a pledat pentru predictibilitate în modul în care sunt cheltuiţi banii de la buget. Candidatul independent propune declararea sistemelor de educaţie şi de sănătate urgenţe naţionale.

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Mircea Geoană

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

CCR a decis. Diana Șoșoacă nu poate candida la Președinția României

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: NATO | Vedea