Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului

de | 18.07.2024 21:07 | Lifestyle, Național

Astăzi a fost a zecea zi de lucrări pe Valea Oltului, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că până astăzi a fost defrișată aproape 40% din suprafața de 10 ha de pădure din zona critică a viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.

Chiar dacă a plouat,  reprezentanții CNAIR transmit că lucrările au avut loc pe tot parcursul zilei. Mai mult decât atât, antreprenorul turc a suplimentat echipele responsabile cu siguranța circulației pentru a putea interveni rapid în cazul în care apar situații de risc în perioada în care traficul rutier este deschis (între orele 20.00 și 6.00).

Pe zonele de risc unde au fost finalizate drumurile tehnologice de pe versant și pot ajunge pe partea carosabilă resturi vegetale sau arocamente, antreprenorul montează parapete din beton.”, transmit reprezentanții CNAIR
Reamintim că, până pe 9 august, circulația rutieră pe DN7 pe Valea Oltului, între localitățile Boița și Lazaret, va fi închisă complet pe timpul zilei.

Motivul pentru care s-a luat această măsură este că trebuie tăiați peste 20.000 de arbori de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, iar din cauza terenului abrupt există pericolul ca bucăți mari de pământ, pietre și inclusiv copaci să ajungă pe autovehiculele în mers.

Mașinile nu pot circula în intervalul 6.00 – 20.00, cât timp constructorul secțiunii 2 din A1 Sibiu – Pitești face defrișări pe versant pentru proiectarea și execuția autostrăzii. Circulația riveranilor este permisă în intervalele orare 7.30 – 8.00 și 16.30 – 17.00.

Astfel, în intervalul menționat, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare.

Rutele ocolitoare le găsești AICI.

Foto: captură video Facebook CNAIR

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tot mai multe autoturisme noi înmatriculate în UE

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Sibiu | Valea Oltului