Care au fost locurile de muncă cele mai căutate de români în această vară

de | 21.08.2024 22:31 | Lifestyle, Național

Topul celor mai căutate joburi în vara anului 2024. Ce locuri de muncă își doresc românii?

În această vară, cele mai căutate posturi au fost de şofer, manager și asistent medical. Tot în preferințele românilor s-au mai aflat și poziții precum operator call-center sau inginer.

Potrivit libertatea.ro, aproape 500.000 de căutări au fost făcute, în perioada iunie-august, pe eJobs, de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă.

Poziția de șofer s-a situat pe primul loc cu 150.000 de interogări pe site, iar cei mai mulți candidați au vrut să afle ce joburi sunt disponibile pentru șoferii de categoria B, șoferii de TIR sau cei de distribuție.

Pe loculul doi se situează poziția de manager, cu 115.000 de interogări în platformă după acest cuvânt cheie.

Derivările cele mai populare din acest termen au fost de assistant manager, project manager, manager regional, key account manager sau sales manager. Cea mai mare parte a acestor derivate ne arată că sunt din ce în ce mai mulți specialiști și candidați cu experiență, în special din zona de vânzări, care prospectează piața muncii și, chiar dacă nu aplică imediat, au în plan, pentru următoarea perioadă o schimbare de carieră”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro, potrivit sursei citate

Ultima poziție din top trei cele mai căutate locuri de muncă se situează postul de asistent medical, care a avut 87.000 de interogări pe platforma specializată.

Alte joburi care au atras multe căutări în această vară pe eJobs.ro au fost cele de operator call-center, cu 64.000 de căutări și inginer, cu specializările de inginer constructor, inginer mecanic inginer de instalații, inginer electric și inginer chimist.

Sectorul de servicii externalizate și call centere este unul dintre cei mai mari angajatori din economie, cu un număr consistent de locuri de muncă scoase în piață în fiecare an, majoritatea fiind adresate candidaților care generează cele mai multe aplicări, respectiv cei din zona entry level. Astfel, vara aceasta au fost postate aproape 8.000 de joburi pentru această industrie, trei sferturi vizând candidați cu maximum doi ani de experiență. În același timp, peste 300.000 de aplicări au mers, vara aceasta, către angajatorii din call center / BPO”, mai spune Roxana Drăghici

Foto Informația de Teleorman

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un nou incident grav în munții Argeșului! Cioban trăznit pe Vârful Roșu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Teleorman

Ultimele articole