CARPAȚI RETRO RALLY 2024 – spectacolul automobilistic și de performanță sportivă, la final

de | 03.09.2024 16:39 | Lifestyle, Pitești

Încă o competiție reușită! S-a încheiat sezonul competițional 2024 al Raliului „Carpați Retro”, organizat de către Retromobil Club România – Filiala ARGEȘ, reprezentând a doua etapă a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice 2024.

Desfășurată pe drumurile din județul Argeș, competiția a reunit 38 de echipaje, care au tranzitat municipiile Pitești (Piața „Vasile Milea” – parc închis, Piața Primăriei – city demo, Argeș Mall – regrupare  și proba de oraș), Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel și orașul Mioveni, în perioada 29.08 – 31.08.2024.

Sursă foto: FB Primăria Municipiului Pitești - Dan Strauti.

Festivitatea de premiere a avut loc în Piața Primăriei din Pitești, ca și startul oficial al competiției, iar podiumul în Clasamentul General a fost ocupat astfel:

  • Locul I – Pilot: Adrian Georgescu (RO) / Copilot: Lilliana Georgescu (RO);
  • Locul al II-lea – Pilot: Christian Hiver (Belgia) / Copilot: Aurelia Hiver (RO);
  • Locul al III-lea – Pilot: Georgi Andonov (Bulgaria) / Copilot: Yordanka Andonova (Bulgaria).

Potrivit informării publicate de administrația locală din Pitești, în competiție au participat și mașini de epocă ce au în palmares rezultate obținute prin participarea în curse internaționale, în urmă cu mai bine de jumătate de secol, cea mai veche fiind un automobil MG din 1960. Evaluarea performanței a ținut cont de vârsta vehiculelor participante, punctarea făcându-se și pe categorii de vechime, iar o categorie specială a fost cea a mărcii de automobile Dacia.

Parteneri în organizarea evenimentului:

  • Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești;
  • Auchan, Grawe Romania Asigurare, Argeș Mall, DeoMaxx Perfume, Complexul Turistic „Satu Muscelean”, Restaurantul „Bibliotheque”, Cabana „La Cetate”, DTO Rally Team, Hunting CDM, Foerch Romania, Ibis Styles Pitești, ChronoFun.

Sursă foto: FB Primăria Municipiului Pitești – Dan Strauti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi măsuri de siguranță rutieră în cartierul Prundu, Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: