”Carte poștală – Conferința Balcanică 1913”

de | 02.08.2024 11:08 | Lifestyle, Pitești

Muzeul Județean Argeș anunță că exponatul lunii august – ”Carte poștală -Conferința Balcanică 1913” – poate fi admirat în cadrul microexpoziției de la Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor.

În această lună, se împlinesc 111 ani de la implementarea Păcii de la București (10 august 1913), în urma căreia a fost soluționat pe cale diplomatică cel de Al Doilea Război Balcanic (1913), conflict apărut la finalul Primului Război Balcanic (1912-1913) ca o consecință a intereselor divergente dintre statele balcanice, principalul agresor fiind Bulgaria. România prin intervenția sa în cadrul acestui conflict și găzduind în capitala sa corpul diplomatic al statelor participante a dovedit că este un factor de stabilitate regională în Sud-Estul Europei.

Astfel, vizitatorii Muzeului Județean Argeș au ocazia să admire o carte poștală inedită care îi surprinde pe reprezentanții diplomatici ai statelor implicate în cadrul acestui conflict regional. Microexpoziția va fi deschisă în perioada 1-31 august și va putea fi vizitată de luni până duminică, între orele 9.00-19.00, la Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor.

Sursă foto: Muzeul Județean Argeș.

Ciiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Din toamnă, şoferii vor putea fi amendaţi pe baza filmărilor din trafic

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Bulgaria