Casă distrusă de flăcări în Costești! Un bărbat a suferit arsuri

de | 09.07.2024 12:30 | Eveniment, Județean

Momente de panică pentru o familie din Costești, cartierul Pârvu Roșu, după ce locuința le-a luat foc.

Pentru lichidarea incendiului intervin pompierii de la Secția Costești cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifestă la o locuință de mici dimensiuni și la vegetația uscată din jur.

71a298cb fe95 4c44 85e8 2a67172fef62 - Casă distrusă de flăcări în Costești! Un bărbat a suferit arsuri

Potrivit ISU Argeș, în apropierea casei este căzut și un conductor de electricitate sub tensiune.  A fost anunțat și distribuitorul de energie electrică.

Din păcate, un bărbat, în vârstă de aproximativ 65 de ani, a suferit arsuri de gradul unu la membrele superioare și torace. El a fost transportat la spital.

Având în vedere gravitatea situației, în sprijinul salvatorilor aflați la fața locului se deplasează o autospecială de intervenție cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești.

Informații noi 14:56

Incendiul a fost lichidat. Flăcările au afectat o locuință de aproximativ 50 mp și vegetația de pe aproximativ 6.000 mp de teren.

Totodată, incendiul a mai afectat 19 pomi fructiferi și un gard pe o lungime de aproximativ 6 m.

page 1 - Casă distrusă de flăcări în Costești! Un bărbat a suferit arsuri

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

De asemenea, pe parcursul zilei, pompierii au mai intervenit pentru stingerea altor incendii de vegetație în Bascov, Păduroiu Vale, Catanele, Priboieni și Broșteni.

Având în vedere gradul de uscăciune a vegetație din această perioadă, pompierii argeșeni fac apel la cetățeni: să nu utilizeze focul deschis pentru arderea deșeurilor și a vegetației și să nu arunce la întâmplare resturile de țigări.

𝗙𝗮𝗰𝗲𝗺 𝘂𝗻 𝗮𝗽𝗲𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗼𝗽𝗿𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗴𝗶𝗲𝗻𝗶𝘇𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗻𝗱𝗶𝗲𝗿𝗲!

Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului și pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omeneşti și importante pagube materiale.

Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, şi ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice.

𝗥𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮̆ 𝘃𝗶𝗮𝘁̦𝗮! 𝗥𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮̆ 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗶̂𝗻𝗰𝗼𝗻𝗷𝘂𝗿𝗮̆𝘁𝗼𝗿!”, transmite ISU Argeș

Foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident în Pitești! Impact între o mașină și o motocicletă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bascov | Broșteni | Catanele | Cluj | Pârvu Roșu | Pitești | Priboieni | Uiasca | Valea Mare | Valea Ursului