Au câștigat al 4-lea trofeu la EURO. Spania este noua campioană europeană!

de | 15.07.2024 07:56 | Lifestyle, Național

Spania este noua campioană europeană! Ibericii au dominat în meciul cu britanicii și reușesc să câștige al 4-lea trofeu european.  Nico Williams a deschis scorul, apoi Cole Palmer a egalat pentru englezi, iar Mikel Oyarzabal a stabilit scorul final în superduelul de la Berlin.

”Furia Roja” a câștigat Euro 2024 după 2-1 în finala cu Anglia.

Sursă foto: Facebook UEFA EURO 2024.

Echipele de start au fost:

Spania: Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Rodri, Ruiz – Yamal, Olmo, N. Williams – Morata. Rezerve: Raya, Remiro, Baena, N. Fernandez, Grimaldo, Joselu, F. Lopez, Merino, Navas, Oyarzabal, F. Torres, Vivian, Zubimendi. Selecționer: Luis de la Fuente.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Shaw – Foden, Bellingham – Kane. Rezerve: Henderson, Ramsdale, Alexander-Arnold, Bowen, Dunk, Eze, Gallagher, Gomez, Gordon, Konsa, Palmer, Toney, Trippier, Watkins, Wharton. Selecționer: Gareth Southgate.

Primul gol al meciului a fost înscris în minutul 47, când Lamine Yamal la o acțiune individuală, intră în centru și îl găsește pe Nico Williams într-o poziție bună, iar atacantul iberic șutează la colțul lung pe jos și înscrie în poarta apărată deWalker. Golul de egalare a a venit în minutul 73, când pe un contraatac în urma unui șut bun pe poartă dat de Oyarzabal, care nu îl învinge pe Pickford, Cole Palmer primește mingea de la Jude Bellingham și șutează cu stângul de la distanță. Mingea trece printre doi apărători englezi și intră în plasă.

Și în minutul 86 se decide soarta meciului: Spania are din nou avantajul pe tabelă datorită noului-intrat Oyarzabal careprimește o pasă în careul mic și trimite balonul în poartă.

Pentru Spania a fost a cincea finală europeană, după ce s-a impus trei: în 1964, 2008 şi 2012. Ibericii au câştigat grupa B la Euro-2024 şi au trecut în optimi de Georgia, în sferturi de Germania şi în semifinale de Franţa.

Sursă foto: Facebook UEFA EURO 2024.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Bucura-Oprescu: ”La mulți ani, pace și prosperitate cetățenilor francezi!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Franţa | Germania | Spania

Ultimele articole