Carburanții s-au scumpit din nou! Cât a ajuns să coste un litru de motorină

de | 23.10.2022 17:04 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

  • Veste proastă pentru șoferi!

 

Incredibil cât a ajuns să coste un litru de motorină în acest weekend!

Prețul la carburanți șochează orice șofer în special în acest weekend când în unele zone din țară litrul de benzină a sărit de 9 lei. De exemplu în Timișoara, astăzi pentru un litru de carburant diesel trebuia să scoți din buzunar 9,04 lei iar în capitală 9,01 lei.

Numai în această săptămână prețul carburanților a crescut de cinci ori.

Mai exact, acum plătim pentru un plin de 50 L de motorină cu 28 lei mai mult decât la începutul acestei luni iar pentru un plin de benzină cu 22 lei mai mult față de data de 1 octombrie.

La Pitești, de exemplu litrul de motorină standard este între 8,91 – 9,01 lei iar benzina standard între 7,42 și 7,55.

În ceea ce privește GPL, prețul diferă, de la 3,99  la 4,02 lei.

Toate prețurile practicate de stațiile de carburanți din Pitești și din țară pot fi verificate online pe Monitorul Preţurilor.

 

preț carburant motorina

 

De ce este diferența atât de mare la noi în țară între benzină și motorină?  Specialiștii susțin că motivul ar fi că România nu produce suficientă motorină ca să acopere necesarul.

Reamintim faptul că reprezentanții Guvernului au decis la sfârșitul lunii septembrie să continue reducerea de 50 de bani pentru fiecare litru de carburant, până la sfârșitul anului acesta. Reducerea fiind acoperită pe jumătate de către stațiile Peco și jumătate de Guvern.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Timiș | Timișoara

Ultimele articole