anchetaonline.ro

Cătălin Drulă, reacție după conferința premierului Ciolacu: ”Ați pus PNRR în pericol existențial”

de | 02.08.2023 14:05 | Știri, Național, Politic

Președintele USR Cătălin Drulă critică planul anunțat astăzi de premierul Ciolacu și ministrul Boloș și susține că acesta nu schimbă nimic și nu ajută în niciun fel la reducerea deficitului bugetar.

Astăzi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul Finanțelor Marcel Boloș, că Guvernul a pregătit peste 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar. Toptodată, premierul a spus că este prima reformă ”reală” în acest sens și că România discută cu Comisia Europeană pentru a evita pierderea fondurilor europene ca urmare a procedurii de deficit excesiv.

”Marcel Ciolacu a jucat Solitaire la birou timp de doi ani și acum trece de la FAPTE la VORBE.

Premierul PSD al României a ieșit azi la declarații ca la frizer: „ia un pic din vârfuri, dar să rămână la fel”.

Planul anunțat azi de la Ministerul Finanțelor nu schimbă nimic și nu ajută în niciun fel la reducerea deficitului bugetar pe care tot Marcel Ciolacu l-a păstorit în ultimii ani.

Este o ipocrizie fără margini, domnule Ciolacu, să stați acum în fruntea Guvernului și să afirmați despre sporuri că „e incredibil unde a ajuns acest fenomen”.

Este o minciună, domnule Ciolacu, să umpleți sectorul bugetar cu toate pilele de partid și să spuneți apoi că reduceți posturile NEOCUPATE.

Este o jignire, domnule Ciolacu, să mințiți oamenii onești din România, pe cei care muncesc și plătesc taxe la buget, și să le mai și creșteți acele taxe ca să alimentați în continuare rețeaua de sinecure”, transmite președintele USR Cătălin Drulă.

”Din exercițiul 2021-2027 nu ați cheltuit niciun cent”

Totodată, Cătălin Drulă consideră că premierul Marcel Ciolacu a pus în pericol PNRR pentru că s-a cheltuit doar 210 milioane de euro din 80 de miliare.

”Ați pus PNRR în pericol existențial: ați cheltuit 210 de milioane euro din 80 de MILIARDE. Din exercițiul 2021-2027 nu ați cheltuit niciun cent pe fonduri europene „clasice”.

Ați făcut totul, domnule Ciolacu, să vă protejați clientela în timp ce oamenii suferă în această criză economică.

Și doar pentru asta ar trebui să vă ascultați propriul sfat: ”Cei care merg la serviciu de zeci de ani să joace Solitaire, să caute în altă parte acest mod de a munci”, a concluzionat președintele USR.

Foto descriptiv. Sursă foto: USR Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Raport de activitate. Codruț Bădescu consilierul local USR: ”Voi da totul și încă pe atât pentru Cocu al nostru!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Drulă