Cătălin Gherzan: ”Vai de alegătorii care cred că nebunia este un titlu de glorie!”

de | 22.07.2024 07:47 | Din ediția tipărită, Național, Politic

Europarlamentarul Diana Șoșoacă nu se dezminte, exportând apucăturile care au făcut-o celebră și în Parlamentul European. Dacă în Parlamentul României reușea să-și facă numărul până la capăt, fără ca forțele de ordine să intervină așa cum ar fi normal, în PE nu i-a mai mers. Șoșoacă a fost dată afară în cursul zilei de joi din plenul Parlamentului European, în timpul dezbaterii de dinaintea votului pentru validarea candidaturii Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene. Aceasta a întrerupt verbal de trei ori vorbitorii, a țipat, și-a pus botniță, a agitat o icoană și un sac negru, aluzie la morții din pandemie. Astfel de comportamente afectează serios imaginea României, consideră omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Cine a ales-o, să se bucure că-l reprezintă! Cine n-a ales-o, să înțeleagă că alegerile greșite sau chiar proaste, ale unora, pot duce la un dezastru pentru poporul român. Dacă unii cred că această…. femeie europarlamentar poate face cu circul pe care-l face, un mic sau un minuscul bine pentru popor, vă înșelați amarnic. Dacă voi sau copiii voștri sau părinții voștri, au un coleg de serviciu sau coleg de clasă sau vecin de apartament care să semene cu… această femeie, ați conștientiza că nu e ce trebuie și chiar nu este bine ce face. Vai de alegătorii care cred că nebunia este un titlu de glorie.” este mesajul transmis de către Cătălin Gherzan.

Diana Șoșoacă ar putea rămâne fără mandat

Potrivit regulamentului Parlamentului European, deputații europeni își pot pierde și mandatul în anumite condiții. Aceștia nu au voie să perturbe lucrările parlamentare sau să compromită securitatea sau ordinea în clădirile Parlamentului. Se interzice folosirea unui limbaj ofensator în dezbateri, afișarea de pancarte și orice comportament necorespunzător. Nerespectarea acestor reguli poate duce la sancțiuni, după cum urmează: mustrare;  interdicție ca deputatul să reprezinte Parlamentul în cadrul unei delegații interparlamentare, al unei conferințe interparlamentare sau al oricărui forum interinstituțional, pentru o perioadă de până la un an;  în cazul unei încălcări a obligațiilor de confidențialitate, o limitare a drepturilor de acces la informații confidențiale sau clasificate pentru o perioadă de până la un an; pierderea dreptului la indemnizația de ședere pentru o perioadă care poate să dureze între două și 60 de zile; fără a aduce atingere dreptului de vot în ședință plenară și sub rezerva, în acest caz, a respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării la toate sau la o parte din activitățile Parlamentului pentru o perioadă care poate să dureze între două și 60 de zile în care Parlamentul sau oricare dintre organele, comisiile sau delegațiile sale se reunesc.

Pe lângă aceasta, Președintele poate să prezinte o propunere Conferinței președinților în vederea suspendării sau a retragerii unui mandat sau a mai multor mandate interne deținute de deputat în Parlamentul European.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Politicile ar trebui să fie mai aplicate la predictibilitatea traseului educațional pe termen lung”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan | Parlamentul European | Parlamentul României