Cătălin Gherzan: ”Să fie boicot, primesc, dar nu mai bune ar fi fost niște soluții raționale?”

de | 10.02.2025 07:54 | Politic

Boicotarea supermarketurilor din România este un subiect care a generat destul de multe discuții, iar opiniile sunt împărțite. Deși este o formă de protest care poate atrage atenția asupra unor probleme specifice, cei care au generat acest boicot nu vin și cu posibile soluții, iar dacă vin, acestea nu au nicio legătură cu democrația sau cu rațiunea.

Şi ne referim doar la câteva dintre măsurile pe care Călin Georgescu le-ar lua în numele românilor, precum alungarea firmelor străine din țară sau hrănirea românilor ca pe vremea dacilor: cu apă și fructe de pădure de-ale noastre, suverane. Firește, cu asta se hrăneau dacii doar în capul lui Georgescu… Potrivit omului de afaceri Cătălin Gherzan, acest mod populist de abordare a lucrurilor nu folosește nimănui. Din contra, în loc să ne focusăm pe probleme și pe soluții, ne concentrăm pe circ și propaganda ieftină.

„Unii susțin că boicotarea supermarketurilor mari poate ajuta micii comercianți și producători locali să își crească afacerea și să sprijine economia națională. Apoi există o percepție că supermarketurile impun prețuri prea mari pentru anumite produse, în special atunci când vine vorba de alimentele de bază, și boicotul poate fi o metodă de a atrage atenția asupra acestei probleme. Unele persoane boicotează marile rețele comerciale pentru a sprijini o reglementare mai bună a condițiilor de muncă, având în vedere că unele supermarketuri sunt criticate pentru salariile mici sau condițiile de muncă dificile ale angajaților. Toate acestea sunt adevărate, dar nu rezolvăm nimic cu genul acesta de acțiuni.

Boicotul poate să nu aibă întotdeauna impactul scontat asupra gigantilor din retail, care pot supraviețui ușor fără pierderile din vânzări pe termen scurt, iar schimbările reale pot veni doar prin reglementări guvernamentale. În plus, supermarketurile oferă adesea prețuri mai mici și o gamă largă de produse, ceea ce le face accesibile pentru o mare parte a populației. Pentru mulți oameni, boicotul poate însemnă costuri mai mari sau dificultăți în a găsi alternative. Supermarketurile mari oferă un confort important: posibilitatea de a cumpăra mai multe produse într-un singur loc. În plus, există o rețea extinsă care face cumpărăturile mai ușoare și mai rapide pentru consumatori, iar toate acestea reprezintă un confort care face parte din viața noastră. Sunt lucruri care pot fi reglementate printr-o mai bună legislație care să vină în sprijinul real al întreprinzătorilor români. Altfel, vorbim doar de gargară și manipulare din categoria «acești străini care ne-au furat țara».” a declarat Cătălin Gherzan.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Călin Georgescu face declarații iresponsabile și periculoase!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan | Roma