Cătălin Gherzan, despre sondajele politice: ”Se merge pe manipularea poporului în interesul colegilor de partid”

de | 24.06.2024 07:45 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Un sondaj recent al SOCIOPOL, realizat la comanda România TV, relevă faptul că liderul PSD Marcel Ciolacu se va poziționa pe prima poziție a alegerilor prezidențiale din această toamnă, cu 31%. Pe locul 2 s-ar poziționa George Simion, de la AUR, cu 17%. Abia pe locul trei am avea „un ostaș în fruntea țării”, adică pe Nicolae Ciucă de la PNL, cu 13%. Un alt posibil candidat, Diana Șoșoacă, ar avea 7%. Aceasta ar însemna că doar Ciolacu și Simion intră fără emoții în turul doi, însă diferența dată de sondaj este extrem de mare.

Omul de afaceri Cătălin Gherzan are dubii în privința sondajelor, mai ales al celor realizate la comanda televiziunilor, cu atât mai mult, cu cât multe au fost invalidate de realitate. Dacă ar fi fost bine realizate sau… neviciate, Piedone era deja primar al Capitalei…

”Sondajele plătite și apoi apreciate de prietenii de familie sunt cele mai eronate sau mai degrabă mincinoase. În instanță, dacă judecătorul trebuie să judece dosarul unui prieten, este obligat să se abțină, întrucât, cu siguranță, va avea o doză de subiectivism. În politică este exact invers. Se merge pe manipularea poporului în interesul colegilor de partid. Dacă îl întrebăm pe Felix, alias Voiculescu (sau invers), va spune că sondajul plătit de el îl scoale președinte pe Piedone. Șoșoacă îl scoate pe Lazarus… Concluzia este că șansele conducătorilor celor două mari partide (încă) de a intra în turul doi pot fi rezonabile, dar cu final așteptat (dezastruos).”, a declarat Cătălin Gherzan.

Dat fiind că alegerile prezidențiale din acest an vor avea loc în septembrie – dacă nu intervin alte modificări, atenția publică, și nu numai, s-a mutat pe acest subiect.

Singurul care și-a anunțat candidatura a fost George Simion, în cadrul unui eveniment organizat la Arenele Romane din București. Și Mircea Geoană cochetează din ce în ce mai fățiș cu ideea, în vreme ce liderii PSD și PNL s-au ferit să dea informații clare vizavi de acest subiect. USR este under construction și urmează să-și desemneze candidatul care ar putea răsturna unele socoteli.

Foto descriptiv. Sursă foto: ediția tiparită

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Manipularea îți încâlcește mintea, dar analiza atentă și documentată poate face minuni”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cătălin Gherzan | George Simion | Marcel Ciolacu