Cătălin Gherzan: ”Iohannis ar fi avut două case pline cu bonuri fiscale”

de | 05.08.2024 07:33 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Părinții care plătesc meditații pentru copiii lor vor putea beneficia de reduceri de impozit, de anul viitor, conform unei noi măsuri propuse. Această facilitate va fi disponibilă doar dacă părinții prezintă bonuri fiscale sau chitanțe emise de profesori!

Criticile nu au întârziat să apară: mulți părinți consideră că ar trebui să se reformeze sistemul educațional astfel încât să elimine necesitatea meditațiilor. Ei argumentează că, în prezent, orele de la școală sunt insuficiente și că elevii nu sunt pregătiți corespunzător pentru examene, ceea ce îi obligă pe părinți să recurgă la meditații suplimentare. În plus, reducerea de impozit propusă – între 170 și 200 de lei pe an – este o nimica-toată față de sumele plătite anual pentru meditații.

Omul de afaceri Cătălin Gherzan, manager al Lexford Castel, a ironizat demersurile Executivului.

”Proiectul legislativ privind emiterea de bonuri fiscale pentru meditații, la care ar fi obligați profesorii, este temeinic dezbătut în guvern. Mă întreb, dacă ar fi tăiat bonuri fostul profesor actual președinte de țară pentru meditațiile efectuate și din care a achiziționat câteva case, ar fi avut două dintre case pline de bonuri fiscale.”, a comentat Gherzan.

Guvernul speră că prin această măsură profesorii vor fi obligați să își declare veniturile obținute din meditații. Aiurea! De obicei copiii fac meditații cu profesorii de la clasă și puțini sunt cei care ar îndrăzni să solicite bon fiscal dacă profesorul nu vrea să-și fiscalizeze veniturile. Cei care au vrut să lucreze corect și la lumină deja o fac.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan nu vede cu ochi buni USR-ul condus de Elena Lasconi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan