Cătălin Gherzan: ”Manipularea îți încâlcește mintea, dar analiza atentă și documentată poate face minuni”

de | 17.06.2024 07:25 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Omul de afaceri Cătălin Gherzan a stat deoparte la cele două scrutinuri electorale – alegeri locale și europarlamentare – în schimb, a avut timp să… observe și să-și formeze o opinie. Potrivit acestuia, partidele mici sau cele pe val nu au confirmat din cauza candidaților pe care i-au propus.

”După o analiză la firul ierbii, oamenii au votat stabilitatea și continuitatea. Partidele de buzunar, care luptă doar pentru o ipotetică alianță (de obicei, cu beneficiu doar la Centru), nu au avut profesioniști sau vizibilitate, ci doar povești frumoase. Ei s-au dus. MRS (al lui Dragnea), PUSL (al lui Voiculescu). Partidul cu visuri mai mari, USR, a venit cu un candidat care a mai fost candidat în 2020 și a făcut la fel… nimic… și care apoi a plecat la București unde… a vorbit mult. Oamenii și-au amintit și l-au taxat. Partidul aflat pe valul naționalist, AUR, a venit cu maxim de neprofesioniști în candidaturi și cu o conducere județeană dezastruoasă, mizând pe votul partidului. Au făcut… ceva praf. Propaganda e bună și manipularea îți încâlcește mintea, dar analiza atentă și documentată poate face minuni.”, a declarat Cătălin Gherzan.

Urmează alegerile parlamentare, acolo unde vom putea revedea parte dintre politicienii care au candidat și la locale. Cât de credibili vor fi aceștia?

”Electoratul este cel care își alege reprezentanții și, măcar din acest punct de vedere, putem spune că ne merităm aleșii. O dată la patru ani sau la cinci ani, cetățeanul are o datorie minimă de a se informa și de a lua o decizie în cunoștință de cauză. Politicienii pot spune multe, pot să ne vândă gogoși fără număr, dar noi avem datoria de a ne documenta, mai ales că informația se află la un click distanță. Acum putem afla foarte ușor cum ne-au reprezentat aleșii noștri, dacă au produs și altceva în afară de vorbe, dacă au luat decizii în interesul comunității noastre. Dacă cetățenii ar face asta, pun pariu că mulți dintre cei pe care politica i-a făcut oameni nu ar mai fi fost astăzi persoane publice., a mai declarat omul de afaceri.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan reclamă costurile imense ale polițelor RCA

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cătălin Gherzan