Cătălin Gherzan reclamă costurile imense ale polițelor RCA

de | 20.05.2024 07:44 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Polițele RCA continuă să se scumpească. Preţurile pentru o poliţă de asigurare obligatorie auto au crescut cu și cu 46 de procente față de anul trecut! De exemplu, pentru o asigurare de un an a unei mașini fabricate în 2016, cu o capacitate cilindrică a motorului de 1.600 cmc și o putere de 140 cai, un şofer cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani plătește între 2.000 și 3.900 de lei.

”Este timpul să spunem stop practicilor abuzive care umflă nejustificat costurile polițelor RCA. Îndemn clasă politică să ia atitudine și să acționeze. Prioritatea guvernanților trebuie să fie interesul șoferilor, nu al speculațiilor, iar obiectivul trebuie să fie clar: tarife corecte, intervenții rapide, asigurări accesibile. Este esențial ca fiecare dintre noi să beneficieze de servicii la standarde înalte, fără a fi nevoiți să plătim mai mult decât este necesar.”, a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Vă amintim că pe 11 aprilie o hotărâre de guvern a prelungit plafonarea tarifelor RCA până la data de 30 iunie. Mai exact, prețurile polițelor RCA au fost stabilite la nivelul tarifelor de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023. Și cu toate acestea…

Material realizat de redacția Ancheta.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Trebuie să consolidăm legile și politicile noastre pentru a descuraja traficul și consumul de droguri”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole