Cătălin Teodorescu explică de ce crede că este ţinut pe tuşă în plină campanie electorală: „Probabil că au avut temeri pentru propriile lor poziţii. Nejustificate!”

de | 20.05.2024 09:26 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Anunţat în urmă cu câteva luni de către AUR Argeş drept unul dintre cele mai importante transferuri politice, fostul deputat Cătălin Teodorescu pare să fi dispărut în ultimele săptămâni din spaţiul public, în plină campanie electorală.

Deşi ne-am fi aşteptat să îl vedem alături de candidaţii AUR la alegerile locale pe străzi, de vorbă cu cetăţenii, în prim plan la conferinţele de presă ale partidului sau alături de colegi în birourile organizaţiei aducându-şi contribuţia la coordonarea campaniei, în mod inexplicabil acest lucru nu se întâmplă, în ciuda faptului că – potrivit propriilor spuse – Cătălin Teodorescu şi-ar fi pus la dispoziţia partidului experienţa şi cunoştinţele în materie de organizare politică dobândite în lunga perioadă în care s-a aflat pe prima scenă politică.

Dorind să aflăm care sunt cauzele absenţei sale din ultima perioadă, am stat de vorbă cu fostul parlamentar, fost prefect şi fost secretar de stat, Cătălin Teodorescu.

 

Domnule Teodorescu, nu am putut să nu observăm absenţa dvs. în ultima perioadă din peisajul politic argeşean. De ce aţi dispărut? De ce un om care are, totuşi, o vastă experienţă politică, aşa cum aveţi dumneavoastră, nu este cooptat de colegii de partid în campania electorală?

– Ca să vă răspund, sincer, mă aşteptam la această abordare în ceea ce mă priveşte. Au existat evenimente importante ale partidului care nu mi-au fost aduse la cunoştinţă. Mă refer la data de 1 martie, zi în care a fost demarată oficial strângerea de semnături pentru susţinerea listei AUR la alegerile europarlamentare. O altă acţiune foarte importantă a partidului de la care am lipsit, pentru că persoana ce avea atribuţii legate de convocare, chipurile, a uitat să mă anunţe, a fost evenimentul de lansare a candidaţilor AUR la alegerile locale, ce a avut loc în faţa Primăriei Piteşti.

Cătălin Teodorescu: „Candidatul la Primăria Piteşti este cunoscut pentru relaţia sa apropiată cu PSD”

Care credeţi că sunt motivele acestui tratament?

– Aşa cum am perceput abordarea celor care coordonează filiala, consider că singurul motiv este teama nejustificată legată de experienţa mea politică. Probabil au avut temeri pentru propriile lor poziţii. Nejustificate! Am motive întemeiate să cred în această afirmaţie şi pot exemplifica cu o situaţie concretă: am auzit într-un interviu al coordonatorului, cu vreo lună înainte de precampanie, că nu poate constitui organizaţii în 20 de localităţi. Cu bune intenţii, am întrebat familia coordonatoare care sunt acele localităţi, cu scopul de a încerca să ajut la formarea organizaţiilor AUR în acestea. A fost imposibil să aflu care sunt acele localităţi! Azi sunt 25 de organizaţii locale fără liste depuse!

De asemenea, în şase luni de activitate nu am avut acces la o radiografie clară a organizaţiilor locale. În aceste condiţii, am considerat că nu este nevoie de experienţa mea!

O altă chestiune de importanţă majoră, ce a produs supărarea coordonatorului, a fost faptul că în ultima şedinţă de Birou Judeţean am adus la cunoştinţa colegilor că reprezintă o eroare majoră candidatura celui desemnat să candideze pentru funcţia de primar al Piteştiului, cunoscut pentru relaţia sa apropiată cu PSD. Cu puţin „noroc”, aveam „şansa” de a avea candidat şi la preşedinţia CJ tot un vechi şi nedespărţit prieten al PSD.

Vreau să fac campanie şi să votez un membru AUR care să ştiu că a doua zi după validarea listelor nu sare în altă barcă politică, fără legătură cu valorile conservatoare.

 

Mai sunteţi membru al AUR Argeş?

– Da, sunt membru şi prin intermediul publicaţiei dumneavoastră am ocazia să îi sfătuiesc pe toţi argeşenii ce îmbrăţişează ideea de suveranism, ce sunt pentru o familie tradiţională, dar şi pentru valorile ortodoxiei fără de care neamul nostru nu ar mai fi rămas unit, să voteze singura forţă politică ce azi contează în sprijinul acestora: să voteze AUR!

Îndemnul meu de a vota AUR nu are legătură cu micile mele nemulţumiri din sânul organizaţiei. Sunt convins că românii, în general, şi argeşenii în mod special vor înţelege de ce trebuie să dorim cu toţii o Românie suverană. Doar AUR poate!

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

https://anchetaonline.ro/de-la-jumatatea-lunii-iunie-trenuri-directe-catre-litoral-161211/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cătălin Teodorescu