Cătălina Dumitrașcu: Nu cred în lupta dintre femei și bărbați, cred în echipe!

de | 07.03.2023 21:30 | Lifestyle, Din ediția tipărită

 

A fi profesor este împlinirea mea!”, mărturisește Cătălina Dumitrașcu, inspector școlar general adjunct al ISJ Argeș.

Aptitudinile de manager și le-a exersat înainte de a deveni al doilea om din învățământul argeșean, ca director al Școlii Gimnaziale ”Ion Minulescu” din Pitești. Preocupată mereu să aducă schimbări bune în comunitate, cu o energie extraordinară, s-a implicat și în administrație, fiind unul dintre consilierii locali ai municipiului Pitești, din partea PNL. Cu toate că misiunea asumată în cadrul ISJ Argeș, dublată de activitatea din CL, înseamnă o alocare enormă de timp, ca mamă a doi copii și soție, își rezervă momente prețioase alături de familie.

Consider domeniul în care activez ca fiind unul dintre cele mai frumoase și care aduce întotdeauna împlinire. Învățătoare sau profesor, m-am bucurat întotdeauna de rezultatele ”copiilor” mei (așa îmi place să le spun) și de o relație excepțională cu aceștia. Merg cu mare drag la catedră, la puținele ore pe care le am în norma de inspector, iar – în clasă – găsesc oaza de liniște și energie, atmosfera ”de bine”, provocările copiilor. Sunt cele mai plăcute momente. Succesul ține acolo de conectare.”, ne povestește Cătălina Dumitrașcu, dezvăluindu-ne cum își încarcă zi de zi bateriile.

Catalina Dumitrascu

De conectare, implicare, perseverență și multă atenție ține și activitatea din inspectoratul școlar. Deși activitatea e relativ diferită, fac parte dintr-o echipă frumoasă și cred cu tărie că putem învăța multe unii de la ceilalți. A pune piedici gratuite nu duce la nimic bun. Îmi place să valorific tot ceea ce au bun oamenii de lângă mine, să-i sprijin când e necesar, iar apartenența la un partid politic într-o echipă nu lasă loc divergențelor.

Încă mai cred în oameni, iar colegii mei, sper, simt asta. Dacă vrei să ai succes, nu neglijezi oamenii de lângă tine.

 

Am învățat aici că succesul unei femei este, în zilele noastre, succesul unui om, înainte de toate, care dovedește statornicie, curaj, stăruință, reflexivitate asupra propriei evoluții și lipsa exagerărilor. Am învățat să nu mă mai las copleșită de atacurile gratuite și să merg înainte.”, mai adaugă domnia sa.

Ce înseamnă împlinire pentru o femeie?

Împlinirea unei femei echivalează succesul profesional, cu condiția raportării la nivelul de educație. Depinde mult ceea ce îți dorești de la viață și de la parcursul tău profesional, cu condiția păstrării echilibrului între carieră și familie. Copil crescut în mediul rural și întotdeauna în lupta depășirii condiției, am învățat mult, am citit mult, am perseverat pentru a ajunge la performanță. Uneori am reușit, alteori nu, dar am luat-o de la capăt și asta m-a motivat și m-a împlinit. Este ceea ce am învățat și am știut să fac. Regret uneori momentele amânării evenimentelor din familie sau timpul pe care nu l-am petrecut cu aceasta, dar reușesc să compensez și să aduc echilibru cu ajutorul și înțelegerea lor, cu dragostea lor necondiționată.”, ne povestește inspectorul general adjunct, Cătălina Dumitrașcu.

Învățământul este un segment dominat de către doamne. Cum vede inspectorul general adjunct al ISJ Argeș aplicarea egalității de gen în societatea românească?

Principiul egalității de gen începe să capete contur real în societatea noastră, chiar dacă misoginismul are încă rădăcini adânci. Iar conturul devine evident datorită femeilor de succes, a căror valoare a fost recunoscută. Nu trebuie să-l reclami, nu trebuie să-l aplici real, ci pur și simplu să lași faptele să vorbească.

 

Nu cred în lupta dintre femei și bărbați, cred în echipe și în cum poate fiecare să vină cu aportul personal la împlinirea acestui deziderat. Condamn cu tărie violența asupra femeilor, de orice natură ar fi ea, tratamentul inegal în ceea ce privește responsabilitățile (o femeie îndeplinește multe alte sarcini și … da, îmi face mare plăcere să gătesc), educația încă discriminatorie în ceea ce privește participarea la școală în mediile defavorizate sau preponderent de etnie, în care plătim tributul credinței că o femeie nu are nevoie de multe studii etc.”, subliniază Cătălina Dumitrașcu.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Aura Copciag: Împlinirea unei femei vine din puterea de a-şi face ei însăşi viaţa frumoasă şi de a aduce lumină in destinele celor de lângă ea!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cătălina Dumitrașcu | Pitești

Ultimele articole