Câți bani vor primi în plus? Simona Bucura-Oprescu anunță că alocațiile de stat pentru copii cresc de la 1 ianuarie 2025

de | 10.10.2024 13:17 | Național, Politic

Alocațiile de stat pentru copii vor crește cu 10,4% începând cu 1 ianuarie 2025. Această majorare îi vizează pe cei 3,6 milioane de copii și tinerii din învățământul liceal și profesional, care vor beneficia de sume mai mari. Astfel, alocațiile pentru copiii sub doi ani sau cu dizabilități vor fi ridicate de la 719 lei la 794 lei, iar pentru copiii cu vârste peste doi ani, de la 292 lei la 323 lei. Anunțul vine de al ministrul Munciui șți Solidariotății Sociale, argeșeanca Simona Bucura-Oprescu.

Sursă foto: FB MMSS.

Ministerul Muncii și Solidraității Sociale (MMSS) anunță că alocațiile de stat pentru copii cresc de la 1 ianuarie 2025. Majorarea alocațiilor va fi de 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Drept urmare, alocațiile vor fi majorate astfel:

  • de la 719 lei la 794 de lei pentru copiii sub doi ani sau cu dizabilități
  • de la 292 de lei la 323 de lei pentru copiii care au peste doi ani.

”Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate. Fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile sunt gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Reamintim că alocațiile de stat pentru copii au crescut și în ianuarie 2024 cu 13,8%.

Foto descriptiv.  Sursă foto: FB MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Muzică bună și atmosferă de sărbătoare, la ”Toamna piteșteană”!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole