Caz șocant! Un adolescent de 14 ani a dat foc școlii unde învăța

de | 28.07.2024 16:03 | Eveniment, Național

Caz șocant în județul Mehedinți. Pentru că se simțea neglijat de părinți și a vrut să atragă atenția asupra sa, un băiat de 14 ani din satul Bistreț, comuna Devesel, a dat foc școlii unde învăța.

Adolescentul a pus focul în toaleta școlii, iar flăcările s-au extins repede, relatează actualmehedinți.ro

Vineri, 26 iulie, pompierii au fost solicitați să intervină de urgență pentru a stinge un incendiu izbucnit la școala din comuna Devesel.

Alarma a fost dată de o tânără din localitate care a văzut flăcările, iar la fața locului s-au deplasat mai multe mașini de pompieri, dar și polițiștii pentru cercetări.

Potrivit sursei citate, în urma evenimentului au ars toaleta și o anexă a unității de învățământ, însă clădirea în care funcționează școala din comuna Devesel a fost salvată.

În urma izbucnirii incendiului la unitatea de învățământ a fost deschis o anchetă de către autorități, iar în urma cercetărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit că focul a fost pus intenționat de către un minor de 14 ani, din aceeași localitate.

Imediat după producerea incendiului, anchetatorii l-au găsit pe băiatul de 14 ani, în curtea școlii, având asupra sa o brichetă, dar și materiale inflamabile.

La audieri, minorul le-a spus polițiștilor că a recurs la acest gest extrem pentru a atrage atenția părinților asupra sa.

Potrivit sursei citate, părinții minorului erau plecați în Franța și s-au întors de curând în țară, iar copilul se simțea neglijat.

Minorul a fost internat într-un centru și urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.

Cei mai mulți români care aleg să plece la muncă în străinătate o fac pentru a le oferi copiilor o viață mai bună. Însă lipsa unuia dintre părinți sau mai grav, a ambilor are urmări de multe ori negative în viața copilului. Sunt suflete forțate să se maturizeze înainte de vreme.

Foto: Antena 3 CNN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tânăr de 19 de ani prins gonind cu 127 de km/h prin Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mehedinți | Mioveni

Ultimele articole