Cazul bărbatului care a murit în Autogara din Pitești. Ce spune sora victimei

de | 04.06.2024 14:41 | Județean, Eveniment

Al patrulea termen din dosarul polițiștilor cercetați după decesul unui bărbat de 63 de ani în Autogara Sud Pitești, a avut loc luni, 27 mai, la Tribunalul Argeș, relatează libertatea.ro.

Procesul se află în faza audierii martorilor din rechizitoriu.

La peste trei ani de la incidentul tragic, în care Alexandru Barbu, fost inginer la Arpechim, și-a pierdut viața, Ștefania Gheorghe, sora acestuia, a vorbit despre ultima zi din viața fratelui său.

Cu o seară înainte se întâlnise cu foștii lui colegi de la rafinăria Arpechim. Ei lucrează acum în Danemarca și se pregăteau să se întoarcă acolo. A băut împreună cu ei, apoi dimineață s-au întâlnit iar, să-și ia rămas-bun. A băut o bere atunci. De acolo, a mers la farmacie, să ia medicamentele pe rețetă pentru cumnata mea. Apoi a ajuns la Autogara Sud, să cumpere de la terasele de acolo sarmale și mici, să-i aducă mâncare caldă soției. Pentru el, a comandat o apă și o cafea. Era cu sticla de apă în mână când l-au trântit polițiștii”, a transmis sora victimei pentru Libertatea

Cum s-a întâmplat tragedia?

Pe 16 aprilie 2021, un incendiu a izbucnit în bucătăria unui local de lângă Autogara Sud Pitești. Pompierii au intervenit pentru stingerea friteuzei în flăcări, iar echipe mixte de polițiști și jandarmi au evacuat zona.  Alexandru Barbu, în vârstă de 63 de ani, a refuzat să se îndepărteze de terasa respectivă.

După mai multe refuzuri, poliţiştii Daniel Drăghici şi Ilie Florea l-au imobilizat și l-au trântit la pământ, iar unul dintre oamenii legii i-a pus bătrânului genunchiul pe gât, provocându-i astfel asfixierea. Bărbatul a decedat în scurt timp.

Poliţiştii care l-au imobilizat violent pe pensionar, au stat doar şase zile în arest preventiv. Ulterior, aceştia au fost plasaţi mai multe luni în arest la domiciliu, fiind cercetaţi în libertate din toamna lui 2021.

Potrivit copiei unui document inclus în dosar, copie consultată de Libertatea, în urma acestei tragedii, rudele solicită un milion de euro, daune morale, și 30.000 de lei, daune materiale.

„Nu suntem milogii nimănui!”

Ștefania Gheorghe a adăugat că toate cheltuielile de înmormântare au fost suportate de familie, iar facturile au fost depuse la dosar.

Potrivit sursei citate, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, susține că nu este obligat să achite, ca daune materiale, cheltuielile de înmormântare, deoarece statul român acordă ajutor de deces. Inspectoratul se angajează să achite doar ce nu acoperă acest ajutor, dacă se va face dovada cheltuielilor.

Nu suntem milogii nimănui! N-am stat să așteptăm după ajutorul de deces sau alte ajutoare. Pe fratele meu l-am îngropat pe banii noștri, ajutorul de deces l-am luat la trei luni după înmormântare. Ne-au dat jumătate din sumă, pentru că dosarul lui pentru pensie era în lucru.(..)

Cumnata mea (n.red. – soția victimei) spune că nu are nevoie de nimic de la Poliție. Nu mai crede că se va face dreptate. Zice că nu vrea să-i știe lumea suferințele. E imobilizată la pat, la fel ca și mama mea, care are 87 de ani. Ar fi circ să vină ele în instanță, să probeze cum le-a afectat moartea lui Alexandru”, spune sora inginerului decedat.

Următorul termen în dosar a fost fixat pentru data de 17 iunie.

Sursă foto:

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bătrânul mort în Autogara Pitești – subiect în raportul Departamentul de Stat SUA!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Danemarca | Pitești

Ultimele articole