Cazul ”Un minor acuză că a fost agresat de o angajată a unui Centru de Tip Familial”. Radu Perianu: ”Salariata a fost mutată la un alt centru”

de | 11.03.2024 13:15 | Județean, Administrație

După ce săptămâna trecută au apărut acuzații grave la adresa unei angajate a unui Centru de Tip Familial din Argeș și prefectul de Argeș, Radu Perianu, a solicitat DGASPC-ului explicații cu privire la speța respectivă, iată că au apărut și primele răspunsuri. Prefectul de Argeș, Radu Perianu, precizează într-un comunicat transmis, că potrivit răspunsului celor de la DGASPC Argeș, au fost depuse două plângeri, una a adolescentului și alta a instituției, iar salariata a fost mutată la un alt centru unde își va desfășura activitatea până la finalizarea anchetei penale.

”DGASPC Argeș m-a informat că a formulat plângere penală împotriva propriei angajate! Asistenta medicală acuzată de faptul că ar fi agresat un tânăr instituționalizat a fost mutată la un alt centru pe perioada anchetei. Au fost depuse două plângeri, una a adolescentului și alta a instituției.

Am cerut informare legată de situație, precum și măsurile luate, încă din ziua în care au ajuns în spațiul public informații legate de incidentul de la CTF Valea Mare Ștefănești. În răspunsul transmis, conducerea DGASPC Argeș susține că s-a discutat cu mai mulți tineri din centrul respectiv, cu personalul și că tânărul care acuză agresiunea a fost evaluat de medici la Spitalul de Pediatrie Pitești.

La o zi de la apariția informațiilor în spațiul public, salariata a fost mutată la un alt centru unde își va desfășura activitatea până la finalizarea anchetei penale. Plângerea formulată de DGASPC Argeș este pentru suspiciunea de săvârșire a infracțiunii de rele tratamente și purtare abuzivă.

Le solicit tuturor celor implicați să acorde sprijin organelor de cercetare penală pentru a putea scoate la iveală ce s-a întâmplat!”, arată Radu Perianu în comunicatul transmis.

Foto descriptiv. Sursă foto: PNL Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș: Un minor acuză că a fost agresat de o angajată a unui Centru de Tip Familial

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Radu Perianu

Ultimele articole