Cazul Pantelimon. Elena Lasconi: ”Reforma Sănătății, domnule Ciolacu, pentru dumneavoastră este doar o vorbă”

de | 08.08.2024 14:57 | Național, Politic

Aseară, preşedinta USR, Elena Lasconi, a transmis un mesaj dur premierului Marcel Ciolacu, acuzându-l pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, de nepăsare față de nevoile pacienților. Reacția vine după ce doi medici au fost reţinuţi pentru omor calificat cu premeditare în dosarul morților suspecte de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din București.

Liderul USR critică lipsa de acțiune a ministrului Alexandru Rafila în fața avertismentelor medicilor și consideră că reforma Sănătății este doar o vorbă goală.

”Domnule Marcel Ciolacu, dacă un om drag dumneavoastră ar fi tratat la ora asta într-un spital din România, ați sta liniștit știind că Rafila este șef peste Sănătate? Ați sta liniștit acum, că ați văzut cum a încercat să ascundă adevărul în cazul morții a 17 oameni? Oameni ca mine și ca dumneavoastră.
Niciodată în istoria recentă a României nu am avut un ministru PSD atât de nepăsător față de nevoile pacienților. NICIODATĂ!

Ca om, nu ai cum să nu te cutremuri când vezi cum Rafila a încercat să mușamalizeze abaterile grave de la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzând deficiențe de comunicare în loc să acționeze. A ignorat avertizările medicului care a semnalat încălcări grave ale protocoalelor medicale și ale dreptului la viață al pacienților. A încercat să ascundă mizeria sub preș, în loc să scoată la lumină problema și să o rezolve așa cum îi cere funcția. Reforma Sănătății, domnule Ciolacu, pentru dumneavoastră este doar o vorbă. Pentru cei care plătesc taxe să întrețină acest sistem, reforma lui nu va fi o realitate atât timp cât lăsați să decidă oameni care nu au nici măcar rușine.

Domnule Ciolacu, Rafila chiar nu răspunde pentru nimic? Nici pentru vizitele în Cuba, plătite din bani publici, fără rezultate pentru pacienți, nici pentru că a lăsat România fără 740 de milioane de euro din PNRR și fără spitale noi? Nici pentru că a distrus Planul Național de Combatere și control a Cancerului și nici pentru că ignoră criza medicamentelor? Chiar nu răspunde pentru nimic?

Ce încredere să mai aibă pacienții în sistemul medical când văd că, de la cel mai înalt nivel, omul care îl conduce minte, ascunde, nu își asumă nimic, nu are niciodată soluții, e mai mult analist decât decident politic?!

Ce vede acum o țară întreagă în cazul Pantelimon este fără precedent, iar dumneavoastră, domnule Ciolacu, aveți puterea să faceți ceva. Faceți, dar pentru oameni, nu pentru prietenii de la partid!”,  a scris Elena Lasconi, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

USR Argeș: Zona de sud a Argeșului trebuie modernizată de urgență!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Rafila | București | Elena Lasconi | Marcel Ciolacu

Ultimele articole