Cazul Pantelimon, recul în Argeș: Prefectul cere investigarea morții unui pacient!

de | 13.08.2024 19:15 | Administrație, Județean, Politic

Prefectul de. Argeș, Dragoș Predescu, anunță că a primit o sesizare din partea familiei unei persoane decedate la Spitalul de Urgență Pitești, care solicită o verificare a condițiilor în care a avut loc decesul. În urma acestei sesizări, prefectul Dragoș Predescu spune că a semnat transmiterea sesizării către autoritățile competente pentru a investiga cazul. Prefectul nu vine cu amănunte referitoare la situația în cauză, însă îi încurajează pe argeșeni să îi ”împărtășească interacțiunea cu sistemul de sănătate”.

Vă reamintim că două doctorițe de la Secția ATI a Spitalului Sf Pantelimon din București sunt acuzate de procurori că ar fi micșorat intenționat dozele de noradrenalină pentru 17 pacienți. Primele acuzații referitoare la posibile morți suspecte au apărut când un cadru medical din spital a dezvăluit că în doar patru zile, între 4 și 7 aprilie 2024, 17 pacienți ar fi decedat, posibil din cauza administrăriii incorecte a unui medicament. Deși cele două doctorițe contestă acuzațiile, autoritățile afirmă că au încercat să disimuleze dovezile implicării lor în aceste acte, potrivit informaților apărute în presa națională. În urma cercetărilor, acestea au fost arestate pentru 30 de zile. Cele două doctorițe de la Secția ATI a Spitalului Sf Pantelimon din București, arestate joi, 8 august, acuzate de omor calificat și tentativă de omor cu premeditare, cer instanței să fie cercetate în libertate, iar contestația se va judeca marți, 20 august. Dacă, în momentul arestării, acuzațiile la adresa celor două doctorițe se refereau, la un singur pacient pentru care procurorii au reușit să strângă probe, astăzi însă, reprezentanții Parchetului Tribunalului București au comunicat că procurorii sunt interesați de rezultatele autopsiilor în cazul a altor 5 pacienți.

Am semnat transmiterea către instituțiile abilitate a unei sesizări ce a fost adresată Instituției Prefectului de către familia unei persoane care a decedat la Spitalul de Urgență Pitești. Aparținătorii cer verificarea condițiilor în care a survenit decesul.

Certitudinea este că sistemul medical are multe suferințe! De aceea, îi rog pe argeșeni să mă ajute să scoatem mizeria de sub preș, ținută acolo 34 de ani de către Consiliul Județean Argeș, condus de PSD, care a gestionat spitalele într-un mod dezastruos!

Din poziția de reprezentant al unei instituții, indiferent din ce domeniu de activitate, contează enorm cum vorbești cu oamenii! De aceea, îi îndemn pe argeșeni să îmi împărtășească interacțiunea cu sistemul de sănătate. Pe pacienți, rudele lor, prietenii, dar și pe medici, asistente, infirmiere, personal sanitar sau administrativ.

Rând pe rând, domnii perindați pe la conducerea Consiliului Județean Argeș au ascuns mizeria din sistemul sanitar argeșean. De 34 de ani. Acum este rândul domnului Președinte Ion Mînzînă care dă azi din colț în colț pentru că, vă promit, le vom scoate pe toate la suprafață. Toată mizeria generată de incompetența șefilor Consiliului Județean Argeș.

Mă găsiți aici, pe pagina mea. Îmi puteți scrie și pe pagina Instituției Prefectului. Pe email la cabinet.prefect.ipag@mai.gov.ro.

Haideți să facem curățenie în sistemul sanitar!”, a transmis, pe pagina de Facebook, prefectul de Argeș, Dragoș Predescu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Dragos Predescu

 Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Încă un centru de îngrijire fost închis temporar de ANPC. Bătrânii erau hrăniți cu alimente expirate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | București | Dragoș Predescu | Pitești

Ultimele articole