Ce amendă riști dacă transporți animalul de companie pe locul din față al mașinii?

de | 08.09.2024 16:33 | Național, Lifestyle

Conform legislației rutiere, șoferii nu au voie să transporte animale pe locurile din față ale mașinilor, fie că sunt animale de companie sau nu, și indiferent dacă sunt periculoase sau nu.

Codul rutier prevede sancțiuni semnificative pentru această încălcare, cu amenzi cuprinse între 1.485 și 3.300 de lei, în funcție de numărul de puncte-amendă aplicate, relatează avocatnet.ro

În prezent, punctul-amendă este plafonat la 165 de lei, iar șoferii care transportă animale pe locurile din față riscă să primească între nouă și 20 de puncte-amendă.

Respectarea regulilor privind transportul animalelor este esențială pentru siguranța rutieră.

Cum se transportă animalele de companie în mașină?

Legea are scopul de a-i menține pe șoferi concentrați la drum. Pentru că, în mers, animăluțul de companie se poate agita, se poate speria. Și poate chiar să sară pe volan sau pedale.

De aceea, se recomandă ținerea acestuia într-o cușcă sau ham special pentru mașină.

Mai există varianta unui scaun auto pentru animale de companie. Este similar cu cel pentru copii, numai că e un fel de coș. Se prinde, de asemenea, cu centurile de siguranță. Și, în interior, are o serie de centuri speciale pentru cățel sau pisică.

Foto descriptiv /petscats.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un șofer de 56 de ani a lovit un bărbat în scaun cu rotile și a părăsit locul accidentului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole