Centrul Cultural Pitești. Evenimente anunțate pentru perioada 19-23 august

de | 19.08.2024 09:50 | Cultură, Pitești

Evenimente noi anunțate de Centrul Cultural Pitești!
Reprezentanții instituției organizează în perioada 19-23 august evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.
Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
Iată care sunt evenimentele din această săptămână:
LUNI
✔️Prelegerea cu tema „Geniul uman întruchipat în creația lumii antice. Înțelepții Greciei antice”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Centrul Universitar Pitești, eveniment care va avea loc luni, 19 august, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Prelegerea cu tema „Subiectivitatea sau Obiectivitatea”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Împreună pe Drumul de la Ego către Sine”, coordonat de psihologul Cosmina Olteanu, luni, 19 august, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MARȚI
✔️ Dezbaterea cu tema „Scriitori români în contact direct cu frontul Primului Război Mondial”, organizată în colaborare cu Asociația Organizația Județeană a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Basarab I”, Filiala Argeș, eveniment coordonat de președintele asociației, col. (rtr.) Ilie Stoica, marți, 20 august, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dezbaterea cu tema „Sportul și stimularea funcției <hai> a creierului”, în cadrul proiectului „Olimpic Argeș Gym cu Nicoleta Andrei”, eveniment susținut de antrenoarea Nicoleta Andrei, coordonatorul cursului de gimnastică ritmică de la Centrul Cultural Pitești, marți, 20 august, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Lansarea romanului cu titlul „Isprăvile lui Cupidon”, semnat de Silvia Giurgiu, eveniment editorial în cadrul proiectului „Întâlniri Culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, marți, 20 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MIERCURI
✔️ Prelegerea cu tema „Alexandru Odobescu (1834-1895)”, în cadrul proiectului „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, miercuri, 21 august, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema „Bucuria de a trăi”, în cadrul proiectului „Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de cantautorul, scriitorul, artistul plastic și profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, având-o invitată pe scriitoarea Florentina Danu, cantautor, eveniment care se va desfășura miercuri, 21 august, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Vernisajul expoziției Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică Pitești, ediția a IX-a, curator Stela Maria Lucici, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Pitești, eveniment care va avea loc miercuri, 21 august, de la ora 17.00, la Galeria de Artă METOPA.
✔️ La tabăra organizată de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Pitești, participă șapte artiști plastici de notorietate din România și un invitat, artist plastic din Bulgaria, care vor realiza câte două lucrări ce vor intra, conform regulamentului taberei, în patrimoniul Centrului Cultural Pitești: Mariana Constantinescu, din Constanța, Carmen Poenaru, din Bacău, Carmen Chițan, din Bacău, Marinella Dumitrescu, din București, Vladimir Ene, din București, Gheorghe Coman, din București, Sever Moldovan, din Bistrița-Năsăud, Illya Yankov, din Bulgaria.
JOI
✔️ Recitalul muzical “Un program de vară cu TANDRES”, susținut de trupa de muzică TANDRES, formată din muzicianul Andrei Tase și medicul cardiolog Adrian Tase, eveniment care va avea loc joi, 22 august, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema „Pasiunea mea, muzica”, în cadrul proiectului “Medalion artistic cu Mariana-Claudia Filipescu”, coordonat de interpreta de romanțe și folclor Mariana-Claudia Filipescu, având-o invitată pe interpreta de folclor și romanțe Rodica Anghelescu, eveniment care va avea loc joi, 22 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema „Dulce, acid și grav cu… Nae de la Morunglav”, în cadrul proiectului „De profundis în artă, cultură, viață”, coordonat de scriitoarea Cristina Onofre, avându-l invitat pe Nicolaie Tony Dinca -jurnalist, scriitor, dramaturg -, eveniment care se va desfășura joi, 22 august, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Foto: Centrul Cultural Pitești
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole