Centrul Cultural Pitești. Evenimente anunțate pentru perioada 26-30 august

de | 25.08.2024 12:31 | Lifestyle, Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 26-30 august 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.

Dialogul cu tema „De la învățământ la cultură și retur”, în cadrul proiectului „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe profesorul și criticul literar Gheorghe Soare, eveniment care va avea loc luni, 26 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dialogul cu tema „Reconectarea cu Sinele Superior”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe Corina Elena Radu, psihoterapeut, eveniment care va avea loc luni, 26 august, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Sportul în Evul Mediu”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care se va desfășura online, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 26 august, de la ora 20:00.

Prelegerea cu tema „Un măr și o cafea”, în cadrul proiectului „Armonie și stil de viață”, susținut de dr. ing. Adina Perianu, promotor cultural”, eveniment care se va desfășura marți, 27 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dezbaterea cu tema „Clipa <Păsării de Foc> în spațiul cultural românesc – De <Ziua Limbii Române>”,  coordonată de ec. Valentina Alina Din, promotor cultural, avându-i invitați pe membrii Trupei „Baba Novak” și pe artistul plastic Valeriu Sepi, eveniment care va avea loc marți, 27 august, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Ziua Limbii Române. Geniul Limbii Române”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 28 august, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dezbaterea cu tema „Provocările Limbii Române”, în cadrul proiectului „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, având-o invitată pe Elena Armenescu, medic-scriitor, eveniment care va avea loc miercuri, 28 august, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Uragan asupra Europei (1875-1878)”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimarul municipiului Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc joi, 29 august, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dezbaterea cu tema „Ca un fagure de miere”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Confluențe literare”, coordonat de scriitoarea și profesoara Allora Albulescu, joi, 29 august, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 Foto descriptiv.

Sursă foto: FB Primăria Municipiului Pitești.

 Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Seară de film în parcul Lunca Argeșului, Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole