Centrul Cultural Pitești. Lista evenimentelor din perioada 14-18 octombrie

de | 14.10.2024 16:00 | Pitești, Cultură

  • Noi evenimente în Pitești!
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 14-18 octombrie 2024 noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.
Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
✅ Dialogul cu tema „Muzica, năzuința către nemurire”, în cadrul proiectului „Întâlniri culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu Pătrăchioiu, avându-l invitat pe tenorul Sorin Ursan Delaclit, eveniment care va avea loc luni, 14 octombrie, de la la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ „Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, proiect coordonat de cantautorul, artistul plastic, scriitorul, profesor de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, având-o invitată pe poeta Ramona Elena Enache, eveniment care se va desfășura luni, 14 octombrie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Conferința cu tema „Calinic – 80. În slujba credinței și a culturii”, în cadrul proiectului „Personalități culturale”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe I.P.S. Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, eveniment care se va desfășura marți, 15 octombrie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Manifestarea se derulează în parteneriat cu Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România.
✅ Prelegerea cu tema „Nu doar pentru că-i toamnă…”, susținută de scriitoarea și traducătoarea Paula Romanescu, eveniment care va avea loc marți, 15 octombrie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Festivitatea de acordare a Premiilor Revistei „Cafeneaua literară”, ediția a XIII-a, eveniment coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei „Cafeneaua literară”, miercuri, 16 octombrie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Conferința cu tema „Amintiri despre Lucian Blaga”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe scriitorul Gheorghe Grigurcu, eveniment care se va desfășura miercuri, 16 octombrie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Dialogul cu tema „Noi orizonturi pentru șahul argeșean”, în cadrul proiectului cultural „Pasionat de Șah”, coordonat de instructorul de șah ing. Andrei Rădulescu, avându-l invitat pe maestrul internațional de șah Daniel Baratosi, eveniment care se va desfășura joi, 17 octombrie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✅ Vernisajul Expoziției de Pictură, Grafică și Acuarelă sub genericul „TOAMNA PITEȘTEANĂ”, eveniment coordonat de Mihaela Viorela Martin, artist plastic și promotor cultural, joi, 17 octombrie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții:
„Expoziția <Toamna Piteșteană> reunește 30 de artiști plastici din mai multe localități din țară. Stiluri diferite, de la acuarelă, grafică și acrilic la ulei pe pânză. Autorii care se prezintă în fața dumneavoastră sunt: Michelle Martin (Pitești, Argeș); Marin Dobre (Brănești, Ilfov); Adrian Dina (Topoloveni, Argeș); Ionuț Fușcel (Câmpulung Muscel, Argeș); Gabriela Hintia (București); Cristina Luciana Ionescu (Pitești, Argeș); Daniela Gherman (Pitești, Argeș); Minuța Stănescu (Pitești, Argeș); Cornelia Maria Dinu (Pitești, Argeș); Luminița Marinescu (Pitești, Argeș); Amalia Avram (Pitești, Argeș); Aurelia Melcescu (Tulcea); Sorina Luca (București); Adi Ancuța Poruțiu (Turda, Cluj); Carmen Duțu (Galați); Mirela Dobre (Pitești, Argeș); Alina Manu (București); Luminița Stănciulescu (București); Bogdan Dițu (București); Cristiana Anton (București); Mihaela Andronache (București); Luiza Georgiana Oprescu (Pitești, Argeș); Floarea Flory Faur (Bistrița); Diana Maria Mitulescu (Râmnicu Vâlcea); Elena Manache (București); Larisa Roman (Brașov); Luminița Niculescu Radu (București); Camelia Grad (București); Silviu Anton (Călinești, Argeș) și subsemnata”, informează Mihaela Viorela Martin, coordonatorul expoziției.
Detalii despre conținutul, participanții și coordonatorii acestor evenimente puteți afla accesând link-ul: https://centrul-cultural-pitesti.ro/informare-14-18…/
Foto: Facebook  Centrul Cultural Pitesti
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole