Centrul Cultural Pitești. Lista evenimentelor din perioada 9-13 septembrie

de | 09.09.2024 09:07 | Pitești, Cultură

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 9-13 septembrie 2024 noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.
Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
Iată care este programul stabilit pentru această săptămână:
LUNI
✔️Dialogul cu tema „Terapie prin cultură”, în cadrul proiectului cultural „Povești pictate”, coordonat de Mihaela Viorela Martin, artist plastic, având-o invitată pe Andreea Ștefania Georgescu, din municipiul Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc luni, 9 septembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️Prelegerea cu tema „Atingerea: o istorie culturală”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc online, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 9 septembrie, de la ora 20:00.
MARȚI
✔️ Spectacolul de folclor „Tradiții Muntenești”, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu, care se va desfășura marți, 10 septembrie, de la ora 17:00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești. Evenimentul, aflat la a II-a ediție, va cuprinde recitaluri susținute de artiști din Muntenia, dar și de invitați speciali din alte spații etno-folclorice. Acompaniază Orchestra “Doina Bascovului”, dirijor Aurel Popescu. Prezentatori și animatori vor fi interpreții de folclor Polina Gheorghe și Valentin Grigorescu.
MIERCURI
✔️Prelegerea cu tema „Măreția Daciei în viziunea lui Eminescu”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 11 septembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️Lansarea volumului de poezie cu titlul “Neastâmpăr de octogenar”, de Nicolae E. Braniște, în cadrul proiectului cultural „Hrană pentru suflet”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, avându-l invitat pe scriitorul Nicolae E. Braniște, eveniment editorial care se va desfășura miercuri, 11 septembrie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
JOI
✔️Dezbaterea cu tema „Anii de juniorat în șah”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Pasionat de Șah”, coordonat de ing. Andrei Rădulescu, instructor de șah la Centrul Cultural Pitești, eveniment care se va desfășura joi, 12 septembrie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️Prelegerea cu tema „Adicții de social media”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Omul între Breaking News și Armonia Sufletului”, coordonat de Carmen Violeta Popa, psiholog-clinician, eveniment care va avea loc joi, 12 septembrie, de la ora 17:30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Foto: Facebook Centrul Cultural Pitești
Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești | Dacia | Pitești