Centrul Cultural Pitești. Programul evenimentelor din perioada 5-11 august

de | 05.08.2024 09:51 | Cultură, Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 5 – 11 august 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.
Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
Iată care este programul anunțat pentru această săptămână:
LUNI
✔️ Prelegerea cu tema „Statul de Drept. Justiția și Viitorul Democrației”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Centrul Universitar Pitești, eveniment care va avea loc luni, 5 august, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema „Între premii și proiecte literare”, în cadrul proiectului sub genericul „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe poetul și prozatorul Cristian Meleșteu, eveniment care se va desfășura luni, 5 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MARȚI
✔️ Dialogul cu tema „Mirajul poeziei”, în cadrul proiectului „Invitați la Cafeneaua literară”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de literatură „Cafeneaua literară”, având-o invitată pe Florentina Loredana Dalian, poetă si prozatoare, eveniment care va avea loc marți, 6 august, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Conferința cu tema „Politică și astrologie”, în cadrul proiectului “Culisele istoriei – Societăți secrete și mari inițiați”, susținut de scriitorul Cristian Cocea, directorul executiv al Direcției pentru Cultură Argeș, eveniment care va avea loc marți, 6 august, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MIERCURI
✔️ Dialogul cu tema „Profunzimea cântecului argeșean”, în cadrul proiectului cultural „Și noi la Ilinca!”, proiect coordonat de interpreta de folclor Ilinca Din, avându-l invitat pe interpretul de folclor Grațian Bădescu, eveniment care se va desfășura miercuri, 7 august, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Dialogul cu tema „Abordarea cuantică a inteligenţei umane. Riscuri şi erori” (II), în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe prof. univ. dr. Mircea Aurel Niță, cercetător, eveniment care se va desfășura miercuri, 7 august, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
JOI
✔️ Lansarea volumului de poeme în proză “Cartea frunzelor”, de Daniela Voiculescu, eveniment editorial care va avea loc joi, 8 august, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
✔️ Atelierul de creație „IconArt” – Artă tradițională iconografică, ediția a IV-a, care se va desfășura în perioada 9-11 august, în Piața Primăriei Municipiului Pitești. La atelier se pot înscrie 30 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, care vor învăța să picteze icoane pe sticlă, sub îndrumarea artiștilor plastici Stela Maria Lucici și Ruxandra Maria Ciobanu, membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Pitești. Cursurile se vor desfășura în intervalul 9-11 august 2024, între orele 18.30-20:00, într-un spațiu special amenajat în Piața Primăriei Municipiului Pitești.
Vernisajul expoziției realizate de elevi va avea loc duminică, 11 august, de la ora 18:00, în Piața Primăriei.
Cei interesați se pot înscrie în perioada 25 iulie – 08 august 2024 la Centrul Cultural Pitești, fie la adresa de e-mail cultcentre@yahoo.com sau la sediul Centrului Cultural Pitești – Strada Craiovei Nr. 2, Bl. G1, Sc. C (Casa Cărții), Pitești.
Regulamentul și fișa de înscriere la Atelierul de creație <IconArT> – Artă tradițională iconografică, ediția a IV-a pot fi descărcate de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești (www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitești

 

Citiți, de asemenea, peanchetaonline.ro:

MOBEXPERT – Promoții speciale valabile până pe 28 august

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Centrul Cultural Pitești | elevi | IconArT | Pitești