Începând de luni, 14 aprilie, Cetatea Poienari se redeschide pentru turiști, după încheierea lucrărilor din cadrul amplului proiect de restaurare și consolidare, finanțat din fonduri europene și implementat de Consiliul Județean Argeș. Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanții CJ Argeș.
Situată în Valea Superioară a Argeșului, într-un cadru natural absolut superb, Cetatea Poienari se înalță în stâncă, la o altitudine de 850 de metri. Edificiul a servit drept refugiu domnitorului Vlad Țepeș, care i-a adăugat turnuri, ziduri și dependințe, transformând-o într-un adevărat post de fortăreață contra otomanilor.
”Nu sta pe gânduri! Pune Argeșul pe lista de priorități în mini-vacanța de Paște și vino să descoperi una dintre cele mai frumoase zone din România – Valea Argeșului – un tărâm fermecat, învăluit de mister și legendă, cu natură sălbatică și peisaje montane spectaculoase.
În inima muntelui, alături de Cetatea Poienari – adevărata cetate a lui Vlad Țepeș, se remarcă și alte bijuterii ale turismului argeșean: Transfăgărășanul – drumul dintre nori, care șerpuiește prin munți într-un peisaj natural uimitor, Lacul de acumulare și Barajul Vidraru – cel mai mare baraj în arc din România”, mai transmis reprezentanții CJ Argeș.
Frumusețile Argeșului sunt completate de ospitalitatea inconfundabilă a argeșenilor. În zonă veți găsi căbănuțe, pensiuni și hoteluri, care oferă spații confortabile pentru relaxare și delicii culinare specifice zonei de nord a Argeșului.
Foto descriptiv. Sursă foto: FB CJ Arges
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Fă-ți loc în lumea profesională: Internship 2025 la Poșta Română!