Ciclon polar în Europa! Va ajunge și în România

de | 06.01.2023 15:03 | După locație, După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Vremea se va răci considerabil, un ciclon polar ajungând în Europa și influențând schimbarea temperaturilor. Potrivit meteorologilor, în mai multe țări a fost emis cod roșu de ger.

Vorbim de o formațiune depresionară extinsă în parte de nord, nord-vest, și cu deplasare către estul Europei, care a înglobat o masă de aer rece, ce a determinat scăderi ale valorilor termice chiar și în țara noastră”, a transmis meteorologul Alina Șerban, la Antena 3.

Dacă până acum au fost temperaturi de primăvară, vremea va întoarce foaia și în țara noastră. Astfel, valorile termice vor fi mult mai modeste în zilele ce vor urma.

Astăzi și în zilele următoare vorbim de temperaturi mai modeste.

De subliniat este vântul, care prezintă și va continuă să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei de astăzi, și prima parte a zilei de mâine, în sudul și estul țării noastre. Intensificări de 45-55 km/h, iar izolat chiar 60-70 km/h. Viteze mai mari ale vântului vor fi în zonele de munte, peste 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri vorbim de rafale de 100-110 km/h, asociate și cu ninsoare, astfel încât va determina viscol și vizibilitate redusă în zona respectivă.

Precipitații vom avea în toată jumătatea de nord a țării noastre, însă vor fi pe arii restrânse, nu foarte însemnate cantitativ, și în general sub formă de ploaie.

Această masă de aer rece se va resimți în zona țării noastre, în zilele următoare, în mod deosebit în jumătatea estică”, adaugă meteorologul ANM.

Cod roșu, portocaliu și galben de ger

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că au fost emise avertizări meteo cod roșu, portocaliu și galben pentru Europa centrală, nord-estică și sud-estică, dar și de vânt puternic.

În Germania este cod roșu și portocaliu, iar în Danemarca, Letonia, Polonia, Slovacia este în vigoare un cod portocaliu. Și în România avem cod galben de vânt și viscol în zonele montane.

Foto descriptiv Mariustuca.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se ia curentul în Pitești! Firme afectate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | Danemarca | Germania | Polonia | Slovacia

Ultimele articole