Cinci incendii în ultimele 24 de ore în Argeș! Au fost distruse aproximativ 51 ha de teren!

de | 06.08.2024 11:50 | Eveniment, Importante, Județean

Pompierii argeșeni au acționat în ultimele 24 de ore pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, în urma cărora au fost distruse aproximativ 51 ha de teren. Au ars vegetație uscată, mărăciniș și litieră de pădure, iar două dintre incendii prezentau pericol de propagare la casele din apropiere.

Arderile necontrolate s-au produs în orașul Topoloveni (aproximativ 30 ha) și localitățile Merișani (aproximativ 7.000 mp), Țițești (aproximativ 2.000 mp) și Călinești (unde s-au produs două incendii și a ars o suprafață de peste 20 ha), informează reprezentanții ISU Argeș.

incendii vegetatie pompieri

Foto: ISU Argeș

Aceștia precizează faptul că o intervenție de amploare a fost cea din orașul Topoloveni, unde pompierii argeșeni au depus eforturi considerabile pentru stingerea incendiului și pentru salvarea locuințelor aflate în calea flăcărilor. La intervenție a fost angrenat și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului, dar și personal al Ocolului Silvic.

Din păcate în ultima perioadă, numărul arderilor necontrolate a crescut semnificativ motiv pentru care este important ca populația să conștientizeze faptul că aceste incendii produc pagube semnificative și pot duce până la pierderea de vieți omenești.

Noi suntem aici pentru a  proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecărui cetățean.”, transmit pompierii argeșeni.

incendii vegetatie pompieri

Foto: ISU Argeș

 Pentru a reduce numărul tot mai mare al acestor arderi cetățenii sunt rugați să respecte următoarele recomandări:

NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite;

❗ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare;

❗ Acordați o atenție sporită copiilor pentru prevenirea jocului acestora cu focul, deoarece pot produce incendii.

stop arderilor de vegetatie - Cinci incendii în ultimele 24 de ore în Argeș! Au fost distruse aproximativ 51 ha de teren!

Important de reamintit este faptul că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

„Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice”, mai transmite ISU Argeș.

 

Foto: ISU Argeș

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai multe județe din țară se află sub cod portocaliu şi cod galben de instabilitate atmosferică

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Călinești | Merișani | Topoloveni | Vâlcele

Ultimele articole