Pe cine susține? Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA 2024

de | 22.07.2024 08:47 | Național, Politic

Președintele Joe Biden s-a retras, duminică, din cursa prezidențială a SUA din 2024. De altfel, anunțul a venit sâmbătă seară, pe Twitter, când acesta a spus că nu va mai încerca să obțină un al doilea mandat. De asemenea, președintele Joe Biden, a anunțat pe Twitter că o susține pe vicepreședinta Kamala Harris.

Sursă foto: screenshot Facebook Joe Biden.

Această retragere din cursa prezidențială vine după luni de gafe și controverse referitoare la sănătatea și capacitatea cognitivă a lui Joe Biden de a mai conduce SUA încă patru ani. De cealaltă parte, Donald Trump, fostul președinte și candidatul republican, cel ce a supraviețuit la limită unui atentat în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania, și-a continuat campania în mare formă.

 Kamala Harris, vicepreședinta care a fost susținută oficial de Biden, are 59 de ani.

Sursă foto: screenshot Facebook Joe Biden.

 

”Astăzi vreau să-mi ofer întregul sprijin și susținerea pentru Kamala pentru a fi candidatul partidului nostru în acest an.„Democrați – este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Haideți să facem asta”, a transmis Joe Biden, pe Twitter .

Președintele Partidului Democrat promite un ”proces transparent și ordonat” pentru a găsi un nou candidat, scrie The Guardian. Convenția națională a Partidul Democrat este programată să înceapă la 19 august în Chicago și sunt așteptați aproximativ 4000 de delegați. Nominalizatul va avea, de asemenea, o perioada scurtă pentru a-și alege un contracandidat care să îl înfrunte pe Trump și pe vicepreședintele ales de acesta, senatorul de Ohio JD Vance. 95% dintre delegații care s-au angajat să îl susțină pe Biden pot vota acum pentru un alt candidat. Kamala Harris pare să intre ca favorită în cursa pentru înlocuirea lui Biden, iar delegații ar putea să o considere cea mai sigură opțiune cu doar patru luni înainte de ziua alegerilor.

Sursă foto: screenshot Facebook Joe Biden.

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

România a câștigat Europeanul U20 la Pitești Arena

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Donald Trump | Favorit | Joe Biden | Kamala Harris