Produsele tradiționale românești au devenit un bun ambasador al țării noastre, fiind de multe ori o alegere excelentă pentru cadourile pe care oficialitățile și le fac reciproc. Dacă ministrul Alina Gorghiu obișnuiește să ofere dulcețuri de la Topoloveni, premierul Marcel Ciolacu optează pentru variante mai… masculine: opțiuni pentru un grătar de calitate.
Ciolacu a fost primit, marţea trecută, de către Markus Soder la sediul Cancelariei de Stat Bavareze, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Federală Germania.
Premierul român i-a oferit premierului bavarez o ladă frigorifică plină cu mici românești de la restaurantul „La Cocoșatu”. Și nu s-a oprit aici cu cadoul proteic, „înarmându-se” și cu un coș cu produse tradiționale românești de la RadicStar, firma argeșeană care are ca principal obiect de activitate fabricarea produselor pe bază de carne.
Politicianul bavarez este cel care i-a cerut omologului român mici românești, fiind pasionat de bucătăriile tradiționale. Carnea pentru micii preparați de „La Cocoșatu” este aceeași care se folosește și la prepararea faimoșilor mici din Dedulești. Pentru o experiență full-option, i-am sugera premierului Ciolacu să-l invite pe Markus Söder să mănânce personal de la grătarele cu mici din Dedulești. Nimic nu se compară cu experiența de a mânca pe marginea drumului, în mireasma gazelor de eșapament emanate de mașinile care fac pelerinaj la celebrele grătare.
Sursă foto: ediția tipărită.
Citiți de asemenea, pe anchetaonline.ro: