Ciolacu i-a dus premierului bavarez un coş cu mezeluri de la RadicStar

de | 26.06.2024 21:34 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle, Național

Produsele tradiționale românești au devenit un bun ambasador al țării noastre, fiind de multe ori o alegere excelentă pentru cadourile pe care oficialitățile și le fac reciproc. Dacă ministrul Alina Gorghiu obișnuiește să ofere dulcețuri de la Topoloveni, premierul Marcel Ciolacu optează pentru variante mai… masculine: opțiuni pentru un grătar de calitate.

Ciolacu a fost primit, marţea trecută, de către Markus Soder la sediul Cancelariei de Stat Bavareze, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Federală Germania.

Premierul român i-a oferit premierului bavarez o ladă frigorifică plină cu mici românești de la restaurantul „La Cocoșatu”. Și nu s-a oprit aici cu cadoul proteic, „înarmându-se” și cu un coș cu produse tradiționale românești de la RadicStar, firma argeșeană care are ca principal obiect de activitate fabricarea produselor pe bază de carne.

Politicianul bavarez este cel care i-a cerut omologului român mici românești, fiind pasionat de bucătăriile tradiționale. Carnea pentru micii preparați de „La Cocoșatu” este aceeași care se folosește și la prepararea faimoșilor mici din Dedulești. Pentru o experiență full-option, i-am sugera premierului Ciolacu să-l invite pe Markus Söder să mănânce personal de la grătarele cu mici din Dedulești. Nimic nu se compară cu experiența de a mânca pe marginea drumului, în mireasma gazelor de eșapament emanate de mașinile care fac pelerinaj la celebrele grătare.

Sursă foto: ediția tipărită.

 

Citiți de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) România s-a calificat în „optimile” EURO 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Argeș | Dedulești | Germania | Marcel Ciolacu | Topoloveni

Ultimele articole