Ciprian Țurlea, viceprimar cu atribuții de primar, Mioveni: Planurile și aspirațiile personale nu trebuie să ne schimbe percepția realității și comportamentul!

de | 15.02.2024 12:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Cu o formare profesională de inginer electronist și tehnician, posesor al unei diplome de masterat în domeniul sisteme electronice pentru conducerea proceselor industriale, Ciprian Țurlea a făcut pasul către administrația publică locală, din dorinţa de a fi alături de comunitatea din care face parte. Are o experiență bogată în cadrul unei companii de renume din domeniul industriei auto și ocupă funcția de viceprimar al orașului Mioveni din anul 2021, tânărul inginer fiind, anterior, și consilier local. În prezent, ca interimar, îndeplineşte rolul complex de primar al Mioveniului.

Statusul profesional actual este puțin diferit față de proiecția pe care Ciprian Țurlea o gândise în urmă cu cinci sau zece ani, mărturisește acesta. A fost atras încă din copilărie de o carieră în domeniul tehnic, însă trecerea către administrația publică locală a făcut-o treptat, fiind angrenat în fenomenul politic încă din anul 2009.

În tot acest timp, am luat parte și am organizat numeroase activități împreună cu colegii din organizația locală a PSD, am învățat de la seniori, am perseverat cu mult curaj și încredere, până când am fost remarcat și mi s-a acordat această mare șansă. Firește că această ascensiune nu se putea realiza fără îndrumarea și încrederea domnului primar Ion Georgescu și doar cu aportul colegilor din Consiliul Local. Indiferent de natura funcției trecătoare pe care o ocupăm în prezent, planurile și aspirațiile personale nu trebuie să ne schimbe percepția realității și comportamentul”, declară Ciprian Țurlea.

Când vine vorba despre calitățile care l-au ajutat să reușească într-un domeniu plin de provocări, viceprimarul de la Mioveni spune că este autodidact, citește, se documentează, încercând să cuprindă cât mai multe cunoștințe noi în domenii complementare. De asemenea, întotdeauna s-a prezentat ca fiind o persoană sinceră și echilibrată, dispusă la dialog și gata să accepte noi provocări.

În domeniul în care a activat, ingineria, problemele sunt tehnice și punctuale, cauzate, de cele mai multe ori, de o anomalie în exploatare ori funcționare, opinează Ciprian Țurlea. În administrație, lucrurile stau diferit, fiind un domeniu unde problemele sunt cauzate doar de oameni, iar munca directă cu omul este cea mai dificilă, fie că este contribuabil, fie funcționar.

Pentru anul care a debutat, Ciprian Țurlea și-a propus, în primul rând, să se achite cu brio de sarcinile administrative trasate în Consiliul Local, să se ridice la nivelul așteptărilor celor care i-au oferit încrederea și șansa de a ocupa această funcție.

În al doilea rând, acest început de an ne găsește cu o serie de proiecte și investiții la Mioveni, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, câștigați din fonduri nerambursabile. Această reușită a muncii întregii echipe din cadrul Primăriei mă responsabilizează și mă face să-mi doresc mai mult, pentru binele comunității noastre. Având în vedere faptul că suntem în fața unui an electoral, cu multe provocări din punct de vedere politic și mai ales economic, îmi doresc ca toate proiectele implementate la Mioveni să fie continuate, iar creșterea calității vieții din orașul nostru să nu fie doar ceva scris pe hârtie, ci pus în practică”, completează Ciprian Țurlea.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Lucrețiu Tudor, city manager Pitești: Adaptabilitatea este cheia pentru a gestiona schimbările!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ciprian Țurlea | Mioveni