Recent, a fost finalizat proiectul de reabilitare şi consolidare a Palatului Administrativ, investiţie care a costat cu circa 2 milioane de euro mai mult decât era preconizat. Lansat în vara anului 2018, proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti – Piaţa Vasile Milea, nr. 1, judeţul Argeş” primea la vremea respectivă o finanţare de aproape 34 de milioane de lei – conform documentelor prezentate de conducerea CJ la conferinţa de lansare a proiectului. Cinci ani mai târziu, la recepţia finală se consemna faptul că sediul administraţiei judeţene a înghiţit 41,5 milioane de lei, diferenţa fiind suportată din bugetul judeţului în condiţiile în care banii europeni nerambursabili au rămas aceiaşi – 24 milioane lei.
► Zeci de mii de euro – preţul mutării de la un sediu la altul
Aţi crede că, după ultima majorare a contractului pentru lucrările de proiectare şi execuţie din cele aproximativ 20 de modificări de preţ care au crescut cu 50% valoarea decontărilor către Ro Construct Center (de la 23 la 33,2 milioane lei fără TVA), s-a terminat cu cheltuielile pe care le-a presupus marea reabilitare a „Casei Albe”. Ei bine, nu! Şi asta, pentru că operaţiunile de mutare în sediul administraţiei judeţene au scos alţi bani din bugetul CJ. Astfel, pentru serviciile de transportare a mobilei şi a documentelor de la Centrul de Calcul, acolo unde Consiliul Judeţean a funcționat provizoriu pe durata lucrărilor, o firmă din Argeş a primit 120.000 lei + TVA. Şi nu era prima dată!
Fericita beneficiară a contractului ce a presupus manipularea şi transportul obiectelor de mobilier şi al documentelor CJ este Teosil Top Auto SRL, căreia Consiliul Judeţean i-a atribuit prin încredinţare directă contractul, pe 15 ianuarie 2024. Potrivit caietului de sarcini, contractul a vizat transportul, demontarea şi montarea a aproximativ 650 de piese de mobilier (birouri, scaune, mese şi dulapuri) şi a circa 1.000 de cutii sigilate cu documente. Pentru aceste servicii, Teosil Top Auto SRL a încasat suma de 120.000 lei + TVA.
Aceeaşi firmă s-a ocupat şi de transportul mobilei şi al documentelor CJ odată cu mutarea în sediul provizoriu, care a avut loc în primăvara anului 2022, la vremea respectivă primind 130.000 lei +TVA, suma mai mare fiind justificată şi de faptul că Teosil Top Auto SRL a fost nevoită să care mai multă mobilă, respectiv 850 de piese.
► Fosta patroană a devenit salariată a Consiliului Judeţean Argeș
Teosil Top Auto SRL îi are ca unic acţionar şi administrator pe Florin-Bogdan Zimnicaru şi în 2022 figura cu un singur angajat şi o cifră de afaceri de 811.235 lei. Până în vara anului trecut, firma era deţinută 100% de soţia acestuia, Ionela Zimnicaru, la vremea respectivă angajată la Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, aşa cum reiese din declaraţia acesteia de avere. Din septembrie 2023, însă, surpriză: Ionela Zimnicaru devine angajată a Consiliului Judeţean Argeş, având funcţia de consilier şi trece toate acţiunile firmei Teosil Top Auto pe numele soţului. În ultima declaraţie de avere, depusă ca proaspăt funcţionar al CJ Argeș, Ionela Zimnicaru menţionează în schimb că este acţionar în firma Teosil Imobiliare – o altă afacere de familie.
Contractul încheiat în urmă cu două săptămâni este primul semnat de firma Teosil Top Auto SRL cu administraţia judeţeană după ce fosta patroană s-a angajat la CJ. În 2022, pe lângă contractul de 130.000 lei pentru mutarea mobilei şi a documentelor, societatea controlată pe atunci de actuala funcţionară de la Consiliul Judeţean Argeș a mai încheiat şi alte contracte mai mici, pentru depozitarea unora dintre piesele de mobilier din palatul administrativ, care nu au încăput în birourile de la Centrul de Calcul.
Firma mai are alte contracte cu Primăria Ştefan cel Mare, cel mai mare, în valoare de aproape 600.000 de lei (fără TVA fiind semnat în aprilie anul trecut, pentru amenajarea târgului săptămânal din comună). De asemenea, Florin Zimnicaru mai deţine firma Zet&ZetAutomotive SRL și este vicepreședinte în Consiliul Director al 3R Green Cluster, structură asociativă formată din mai multe companii și ONG-uri care își propune să devină principalul promotor și catalizator al economiei circulare în România.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: