Cluj: O fetiță de 4 ani s-a înecat cu o gumă de mestecat

de | 04.08.2023 00:10 | Eveniment, Național, Știri

O fetiță de numai 4 ani a fost la un pas să își piardă viața seara trecută, după ce s-a înecat cu o gumă.

Speriați, părinții au sunat imediat la 112. Din fericire, promptitudinea părinților și intervenția salvatorilor clujeni au salvat viața micuței.

Incidentul nefericit a avut loc miercuri seara, în jurul orei 22:30, în localitatea Jucu de Sus.

Aseară, în jurul orei 22:30, un apel anunța faptul că o fetiță de patru ani se află în mare pericol, după ce s-ar fi înecat cu o gumă. Solicitarea a venit din localitatea Jucu de Sus, iar cea mai apropiată ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă se afla în oraș, la aproape 30 de kilometri distanță. Drept urmare, fiecare secundă putea face diferența dintre viață și moarte!”, transmite Poliția Română într-o postare pe Facebook

Echipajul SMURD care se deplasa spre caz a primit un ajutor nesperat din partea unei echipe a Poliției Rutiere, care a preluat fetița și au venit în întâmpinarea SMURD-ului, scurtând astfel distanța care se putea dovedi fatală pentru micuță.

Pentru că orice secundă conta, familia a hotărât să nu mai aștepte echipajul medical și a pornit cu mașina personală. În acel moment, doi polițiști de la Poliția Rutieră s-au întâlnit cu familia în trafic, au urcat-o pe mamă și pe copilă în mașina Poliției și au pornit spre oraș, cu girofarul și semnalele acustice pornite.

Din dispeceratul integrat ISU-SAJ s-a solicitat sprijinul colegilor de la Poliția Rutieră, care s-au mobilizat exemplar. Aceștia s-au întâlnit în trafic cu familia, au preluat-o cu autospeciala pe mica pacientă și pe mama ei, deplasându-se în regim de urgență până la Piața Mărăști. Acela a fost punctul de întâlnire al salvatorilor, iar fetița a primit prim-ajutor calificat și a fost transportată la spital. Acum este în afara oricărui pericol”, a transmis ISU Cluj.

Fetița a primit  primul-ajutor și a fost transportată la spital. Din fericire, acum este în afara oricărui pericol.

Sursă foto facebook Poliția Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O femeie cu doi copii s-a aventurat pe un traseu de pe Masivul Postăvaru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cluj