Cod galben de ceață în Argeș și în alte județe din țară

de | 17.12.2023 09:45 | Importante, Județean, Lifestyle

  • Atenție șoferi!

Meteorologii au emis un cod galben de ceață, care vizează și județul Argeș.

Este vorba despre ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Localitățile din Argeș vizate sunt următoarele: Costești, Poiana Lacului, Buzoești, Bârla, Slobozia, Vedea, Ungheni, Stolnici, Moșoaia, Lunca Corbului, Suseni, Albota, Recea, Rociu, Căldăraru, Cocu, Miroși, Uda, Negrași, Hârsești, Mozăceni, Popești, Izvoru, Băbana, Ștefan cel Mare, Cotmeana, Morărești, Săpata, Teiu, Râca, Poienarii de Argeș.

ceață

Foto: Antena3 CNN

Totodată sunt vizate și următoarele județe:

  • Județul Giurgiu;
  • Județul Ilfov cu localitățile: Măgurele, Vidra, Domnești, 1 Decembrie, Clinceni, Ciorogârla, Cornetu, DărăștiIlfov, Copăceni;
  • Județul Teleorman;
  • Județul Dâmboviţa cu localitățile: Potlogi, Corbii Mari, Uliești, Vișina, Șelaru, Răscăeți.

De precizat că acest cod galben de ceață este valabil până la ora 12:00.

masini ceață

Foto: replicaonline

În acest context conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, să crească distanța de siguranță între autovehicule și să evite bruscarea comenzilor pe un carosabil umed sau alunecos.

De asemenea, înainte de a pleca în călătorie, trebuie să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să se deplaseze.

Polițiștii rutier mai amintesc faptul că atunci când vizibilitatea este redusă, trebuie folosite luminile din dotarea autovehiculelor, trebuie evitate depășirile riscante și trebuie să se asigure foarte bine înainte de efectuarea manevrelor de schimbare a direcției.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu la o pensiune din Rucăr! 25 de persoane s-au evacuat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole