Codul roșu de ploi a provocat dezastru pe litoralul românesc

de | 31.08.2024 11:15 | Eveniment, Național

În Constanța a fost emis un cod roșu de ploi torențiale, marcând cea mai intensă furtună din ultimii ani, cu precipitații de peste 150 l/mp. În decurs de 48 de ore a plouat cât pentru patru luni.

litoral ploi dezastru

Foto: Antena3 CNN

Furtunile puternice au afectat mai multe localități din județele Tulcea și Constanța.

În stațiunile de pe litoral, ploaia a fost torențială, inundând străzile. Concediul unor turiști a fost compromis după ce și-au găsit mașina avariată în parcarea hotelului, din cauza unei crengi de copac, cel mai probabil ruptă de vântul puternic.

litoral ploi dezastru

Foto: Antena3 CNN

Autoritățile au transmis mai multe alerte Ro-Alert, sfătuind oamenii să se adăpostească.

O bătrână și doi copii au fost salvați de pompieri cu barca pneumatică, aceasta fiind singura cale de acces din cauza apei.

litoral ploi dezastru

Foto: Antena3 CNN / Facebook Urban Jozsef

Din păcate veștile transmise de ANM nu sunt bune, codul portocaliu de averse și ploi torențiale însemnate cantitativ pe litoral a fost prelungit.

Meteorologii anunță averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp, izolat de peste 40…50 l/mp.

Totodată este în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică. Local în județul Constanța și în zona litorală a județului Tulcea sunt anunțate averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50…55 km/h.

ANM mai anunță că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp iar izolat de peste 30 l/mp.

 

Foto: colaj Antena3 CNN

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Piteștean de 31 de ani identificat și sancționat de polițiști după ce a condus agresiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | RO-ALERT | Sulina | Tulcea